Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü'nün Çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana İstanbul'un tarihi varlıklarını koruyor ve restorasyon çal

İBB
Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü'nün Çalışmaları

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana İstanbul'un tarihi varlıklarını koruyor ve restorasyon çalışmalarını yürütüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü, Bakanlar Kurulu'nun 13/03/1997 tarih ve 97/9436 sayılı kararı ile kadro ihdası yapılarak kuruldu ve 1998 yılında Eminönü, Rüstempaşa Mahallesi, Asmaaltı sokak, numara 6'da eski eser Kirazhan'da faaliyetine başladı.

TCKM'nce hazırlanan Teşkilat, Görev ve İşleyiş Hakkındaki Yönetmelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 04/06/1999 tarih ve 313 sayılı karar ile aynen kabul edildi.

1. Bu yönetmelik çerçevesinde Müdürlüğün faaliyetleri özetle; 3030 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu yetki alanı içinde, 2863 ve 3386 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında koruma amaçlı plan, proje, uygulama ve programları yapmak, yaptırmak, yürütmek, taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını değerlendirmek ve geliştirmek ile görevli ve yetkilidir. Söz konusu alanlarla ilgili tüm çalışmaların eşgüdümünden sorumludur.

2. Taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla, sit alanları ve tarihsel çevreler için koruma amaçlı alt ölçekli uygulama planlarını; gerektiğinde bu amaçla eylem programlarını yapacak veya yaptıracak, her yapılan proje için uygulama programlarını hazırlayacak, cephe düzenlemeleri ile ilgili notları koyduracak, öncelikleri belirleyecek, proje tarifleri yapacak ve proje konularını belirleyecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü; bir müdür, üç müdür yardımcısı, altı teknik eleman, 12 genel idari hizmet elamanı, bir yardımcı hizmet elemanı ve on üç işçiden oluşan personeliyle çalışmalarına titizlikle devam ediyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-cevreyi-koruma-mudurlugunun-calismalari_8101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!