Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Darüşşafaka Binasına Ne Oldu?

İstanbul Fatih’teki binada 1873 yılından 1993 yılına kadar eğitim ve öğretimini sürdüren Darüşşafaka Lisesi, 1994’te Maslak’taki kampüsüne taşındı.

yapi.com.tr
Tarihi Darüşşafaka Binasına Ne Oldu?

Cumhuriyet’ten Özlem Güvemli’nin haberine göre, cemiyetin binayla ilişkisi kalmadı. Bina 15 yıl boş kaldı. Milli Eğitim, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim göreceği, yüzde 20'si T.C. vatandaşı öğrencilerden oluşacak bir anadolu imam hatip lisesi açmaya karar verdi.

Afrikalılar tercih ediyor

Maliye'yle yapılan yazışmalar sonuncu tarihi binalar, Milli Eğitim'e tahsis edildi. Öğrencilerin 26 bin metrekarelik arazi üzerindeki Darüşşafaka binalarında eğitim görmesi uygun bulundu. Pansiyonlu Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılması karara bağlanınca restorasyon başladı. Okul ilk olarak Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim verdi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında tarihi binaya taşındı. Tadilat ve restorasyon çalışmaları sürdüğü için lise, 5 yıldır yapının yanındaki binada faaliyetlerini yürütüyor. Okula Afrikalılar ağırlıklı olmak üzere Asya, Balkanlar ve KKTC'den öğrenci geliyor.

İtalyan mimar tasarladı, dolmabahçe'nin mimarbaşı çizdi

İnşaatı 1873'te biten 143 yıllık yapıyı, İtalyan mimar Barironi tasarladı. Binanın planını Dolmabahçe Sarayı'nın mimarbaşı olan Ohannes Amire Balyan çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-darussafaka-binasina-ne-oldu_152594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!