Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Eser Kaçakçılarında 'Müze' Ele Geçirildi

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu’dan getirilen tarihi eserlerin İstanbul üzerinden Bulgaristan uyruklu bir kurye aracılığıyla Avrupa’ya gönderildiği bilgisine ulaştı. Polis, çalışmasının ardından Gaziantep-İstanbul-Bulgaristan-Almanya arasında gerçekleştirilen uluslararası tarihi eser kaçakçılığını bir şema halinde çizdi.

Radikal Gazetesi
Tarihi Eser Kaçakçılarında 'Müze' Ele Geçirildi

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu’dan getirilen tarihi eserlerin İstanbul üzerinden Bulgaristan uyruklu bir kurye aracılığıyla Avrupa’ya gönderildiği bilgisine ulaştı. Polis, çalışmasının ardından Gaziantep-İstanbul-Bulgaristan-Almanya arasında gerçekleştirilen uluslararası tarihi eser kaçakçılığını bir şema halinde çizdi. İkisi yabancı uyruklu çete şu şekilde çalışıyordu: Anadolu’nun çeşitli illerinden toplanan tarihi eserler Gaziantep’teki Cam Müze’ye götürüldü. Cam Müze’nin sahibi olduğu belirtilen K.İ., eserleri İstanbul’a gönderdi. Eserleri teslim alan A.T., malzemeleri Bulgaristan uyruklu P.D.V ile eşine verdi. Aile görüntüsüyle şüphe çekmeden seyahat eden P.D.V, cipine doldurduğu eserleri Edirne’de bulunan Astsubay Başçavuş L.B.’nin yardımıyla yurtdışına çıkardı.

Tarihi eserler Bulgaristan’dan sonra havayoluyla Almanya’daki müzayede evlerine götürüldü. Baskınlarda yapılan aramada ise aralarında 779 sikke, 216 toprak ve cam eser, 17 tasvir, beş heykel, iki Kuran’ı Kerim, bir mühürün de bulunduğu 1185 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserlerin İran, Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait olduğu en ucuzunun 40 bin TL değerinde olduğu belirtildi. (dha)

ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-eser-kacakcilarinda-muze-ele-gecirildi_80228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!