Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi 'İpek Yolu' Canlanıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, temel atma aşamasına gelen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesiyle tarihi 'ipek yolu'nun canlanacağını söyledi.

Radikal Gazetesi



ürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli ile bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temel atma aşamasına gelen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesiyle tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanacağını söyledi. Erdoğan, "120 kilometre hız yapacak olan tren hattı olacak. Sadece yük taşıma değil aynı zamanda yolcu taşımacılığı yapmak suretiyle adeta yeni bir İpek Yolu'nu raylı sistemde döşemiş olacağız" dedi.
Çalışma ziyareti dolayısı ile Ankara'ya gelen Nogaideli'yi Başbakanlık'ta Enerji Bakanı Hilmi Güler karşıladı. Erdoğan-Nogaideli görüşmesinin ardından iki başbakan ortak basın açıklaması yaptı. İki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanda yoğun bir işbirliği bulunduğunu söyleyen Erdoğan, bu işbirliğinin daha da artırılması ve derinleştirilmesi konusunda her iki tarafta da yoğun bir çaba olduğunu söyledi. Nogaideli ile ikili, bölgesel ve uluslararası konularda etraflı bir görüş alışverişinde bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Türkiye, özellikle Gürcistan'ın siyasi birliğini, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini de desteklemektedir. Bu çerçevede ülkemiz Abazya ve Güney Osetya sorunlarının barışçı yöntemlerle çözüme kavuşturulmasını arzu etmektedir" dedi.
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Gürcistan'ın da hazır olmasıyla birlikte çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasını da birlikte imzalayacağız. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin hayata geçirilmesinde önemli bir mesafe alındı. Şu anda bizler Gürcistan sınırları içindeki projeyle ilgili çalışmaları tamamlayıp teslim ettik. Bizim tarafta da ihale çalışmaları sürüyor. Her iki temeli de bir an önce atalım istiyoruz. Gürcistan, temel atmaya hazır olduğunu söyledi. Gerek Azerbaycan gerek Gürcistan ve Türkiye o temel atma töreninde bir arada olalım istiyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-ipek-yolu-canlaniyor_57428.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!