Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kalıntılar Otopark Oldu...

Galata Banker Sokak'ta 18. yüzyıla ait Camondo binaları olarak da bilinen malikânenin kalıntıları ile Bizans dönemine ait hamam ve sarnıçların üzer

Milliyet
Tarihi Kalıntılar Otopark Oldu...

b>Galata Banker Sokak'ta 18. yüzyıla ait Camondo binaları olarak da bilinen malikânenin kalıntıları ile Bizans dönemine ait hamam ve sarnıçların üzerine, Koruma Kurulu'nun "Korunsun" kararına rağmen otopark yapıldı.

Uzun yıllar Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait olan arazi satıldıktan sonra katlı otopark inşaatına başlanmış, ancak tarihi eserler ortaya çıkınca Arkeoloji Müzesi, 1999'da kurtarma kazıları yapmıştı. Küçük bir müze kuracak kadar eser bulununca otopark inşaatı durdurulmuştu, arazinin çevresine koruma perdesi çekilmişti.

Arkeoloji Müzesi yetkilileri, bir telefon ihbarı üzerine arazide yaptıkları incelemede, perdenin kaldırılıp bazı eserlerin tahrip edildiğini ve arazinin otopark olarak kullanıldığını belirledi. Koruma Kurulu, bu rapora dayanarak Beyoğlu Belediyesi'ni uyardı. Ancak belediye, bu alanda otopark olmadığını bildirdi. Bizim yaptığımız incelemede ise, alanın bir kısmı otopark için düzeltilmiş ve üzerinde araçlar park etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kalintilar-otopark-oldu-_16676.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!