Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihî Kayıhan Semti Meydanına Kavuşuyor

Tekel binalarının yıkılmasıyla tarihî Kayıhan semtine ait meydan ortaya çıktı. Bölgedeki tarihî eserler ve sivil mimarlık örneği yapıları gölgeleyen binaların ortadan kalkmasıyla meydan iyice belirginleşti. Başkan Recep Altepe, birkaç gün içinde meydanın tamamen eski hüviyetine bürüneceğini vurguladı.

Zaman Gazetesi
Tarihî Kayıhan Semti Meydanına Kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Osmangazi ilçesi Kayıhan'a meydan kazandırmak amacıyla başlatılan Tekel binalarının yıkım çalışmaları tamamlandı. Beton yığınlarının ortadan kalkmasıyla meydan gün yüzüne çıkarken, çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meydanın kısa sürede halkın kullanılması için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Kayıhan bölgesindeki tarihî eserler ve sivil mimarlık örneği yapıları gölgeleyen Tekel binalarının ortadan kalkmasıyla meydan gün yüzüne çıktı. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Altepe, birkaç gün içinde meydanın tamamen ortaya çıkacağını vurguladı. Çağdaş kentlerin meydanlarıyla anıldığını; ancak Bursa'nın meydan fakiri bir kent olduğunu dile getiren Başkan Altepe, şöyle konuştu:

"Biz bu dönem Bursa'nın meydanlarıyla da konuşulmasını istiyoruz. Altıparmak'taki Osmangazi Kaymakamlığı bahçesinde yaptığımız küçük bir düzenleme bile vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Yine Altıparmak'taki SGK binaları ortadan kaldırıldı ve oradaki düzenleme çalışmalarını başlattık. Tekel binalarının kaldırılması hayal deniliyordu ancak şimdi o binalardan eser yok. Düne kadar duvarlarla çevrili yaklaşık 8 bin metrekarelik alan şimdi halkımızın kullanımına açılıyor."

Nostaljik tramvay hattıyla birlikte Cumhuriyet Caddesi'nin önemli bir değer kazandığını dile getiren Başkan Altepe, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek için meydan ve cephe düzenleme çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü kaydetti. Cumhuriyet Caddesi'ndeki binaların yanında Kayıhan Meydanı'nı çevreleyen binaların da cephelerinin düzenleneceğini dile getiren Başkan Altepe, şu bilgileri verdi:

"Burası etkinliklerin merkezi olacak. Konserler ve etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızı buraya toplayacağız. Böylelikle bölge esnafının işleri artacak. Bölgeye ticari bir hareketlilik gelirken, Cumhuriyet Caddesi de Bursa'nın yeni vitrini olacak."

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kayihan-semti-meydanina-kavusuyor_87831.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!