Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kayseri Evleri Turizme Kazandırılacak

Türk musikisi eşliğinde Kayseri yemeklerinin ikram edileceği, il dışından gelecek konukların ağırlanacağı, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinin

NTV-MSNBC
Tarihi Kayseri Evleri Turizme Kazandırılacak

b>Türk musikisi eşliğinde Kayseri yemeklerinin ikram edileceği, il dışından gelecek konukların ağırlanacağı, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinin icra edileceği evlerin restorasyonu için yaklaşık 1 trilyon lira harcanacak.
Kayseri’nin Tavukçu Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Erciyes Üniversitesi’ne (E.Ü) ait 7 tarihi Kayseri evini restore ettirecek olan Büyükşehir Belediyesi, evleri kültür merkezine dönüştürüp, 20 yıl işletecek.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tavukçu Mahallesi’nde 1900’lü yılların başında inşa edilen taştan yapılmış 2 katlı evler, uzun yıllar kullanılmadığı için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Erciyes Üniversitesi (E.Ü) tarafından satın alınarak korumaya alınan tarihi evler, tavan, panjur, merdiven ve balkon korkuluklarındaki ahşap işlemeleri ile kapı üstleri ve sütun başlıklarındaki taş işçiliğiyle geçmişin izlerini günümüze taşıyor. Togana, hamam, köşk, haremlik, selamlık ve sofa gibi bölümlerden oluşan evler, mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Evlerin turizme kazandırılması için E.Ü. ile protokol imzalayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 7 evi restore ettirerek, 20 yıl süreyle kültür merkezi olarak kullanacak.
Restorasyon projesi E.Ü. tarafından hazırlanan evlerin onarımı için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izin alındığı takdirde önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacak. Türk musikisi eşliğinde Kayseri yemeklerinin ikram edileceği, il dışından gelecek konukların ağırlanacağı, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinin icra edileceği evlerin restorasyonu için yaklaşık 1 trilyon lira harcanacak.

BİT PAZARI ESNAFI TEDİRGİN
Öte yandan, tarihi evlerin ön kısmındaki alanda kurulan “Bit Pazarı”nda esnaf, evler restore ettirildikten sonra ekmek kapılarının kapanacağı endişesini taşıyorlar. Pazar sakinlerinden Sıracettin Boztepe (60), “Kayseri evlerinin önündeki boş arsada, derme çatma yaptığımız barakalarda uzun yıllardır kullanılmış eşya satıyoruz. Evler turizme açıldığında, pazarın görüntüsü bu mekanı olumsuz etkileyeceği için barakalarımız yıkılacak. Belediye yetkililerinden bize yer tahsis etmesini istiyoruz. Gösterilecek yere taşındığımızda, gerekirse vergi vermeye bile razıyız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kayseri-evleri-turizme-kazandirilacak_1534.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!