Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kentler Birliği Malatya'da Toplanacak

Tarihi Kentler Birliği Malatya Semineri, bir çok ilin belediye başkanının ve valisinin katılımıyla 1-3 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde belediye

yapi.com.tr / AA
Tarihi Kentler Birliği Malatya'da Toplanacak

Tarihi Kentler Birliği Malatya Semineri, bir çok ilin belediye başkanının ve valisinin katılımıyla 1-3 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde belediye başkanının katılım için teyit verdiğini ifade etti.
   
Malatya'da önemli alt yapı çalışmaları yaptıklarını ve kentin fiziki yapılanmasıyla ilgili yoğun bir çalışma olduğunu belirten Çakır, bu çalışmaların Nisan ayında daha da hızlanacağını bildirdi. Sosyal ve kültürel açıdan da önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Ahmet Çakır, ''Malatya Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) iş birliği ile Malatya önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonla ilimizin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelini çok geniş bir kesime en iyi şekilde tanıtmış olacağız'' dedi.
    
1-3 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Tarihi Kentler Birliği Malatya Semineri'ne yaklaşık 450 civarında bir katılımın olacağını anlatan Çakır, ''Türkiye'nin dört bir tarafından 100'ün üzerinde belediye başkanımız katılım gösteriyor. Bir kaç ilden valilerimizin katılımı olacak. Büyükşehir belediye başkanlarımızdan katılım olacak. Değerli hemşehrimiz ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen katılacak'' diye konuştu. Çakır, şöyle konuştu:
    
''Toplantımız 1 Nisan Cuma günü Anemon Otel'de açılış programıyla başlayacak. 2 Nisan Cumartesi günü ise yine Anemon Otel'de 'Doğa ve Kültür Zengini Malatya' ve yine 'Malatya Bütününde Her ölçekte Koruma' konulu sunumla devam edecek. Sunumların ardından da belde ve ilçelerde koruma konulu bir seminer oturumu düzenlenecek. Daha sonra da programa katılan bütün konuklarımızı Malatyamızın tarihi, turistik yerlerini tanıtmak amacıyla geziler düzenlenecek. Battalgazi ilçemize, Yeşilyurt ilçemize ve Gündüzbey beldemize geziler düzenleyeceğiz. Pazar günü de Darende'de yapılacak tanıtım programından sonra programı sonlandırmış olacağız. Türkiye'nin tarihi zenginlikleri ile ilgili konular Malatya'da konuşulacak.''

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kentler-birligi-malatyada-toplanacak_86455.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!