Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kervansarayın Restoresi Son Aşamaya Geldi

Türkiye’nin en önemli geçitlerinden biri olan Belen geçidi buram buram tarih kokuyor. Osmanli İmparatorluğu döneminde bir sancak olarak kull

Zaman



b>Türkiye’nin en önemli geçitlerinden biri olan Belen geçidi buram buram tarih kokuyor.

Osmanli İmparatorluğu döneminde bir sancak olarak kullanılan, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli geçitlerinden biri olan Belen geçidine Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan cami, kervansaray, hamam ve medreselerin büyük bir bölümü günümüze kadar ayakta kaldı. Kaderine terkedilen kervansarayda ise, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gayretleri ile geçtiğimiz yıl başlatılan restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi. Aslına uygun olarak kesme taşlarla yaptırlan kervansarayın tamamlanması ile Belen’e daha çok insanın gelip ziyaret etmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda bir bölümü sağlam olmasına rağmen Belen’den geçen insanların bu ata yadigarı mekanda konaklayarak, burada nargile yudumladıkları, künefe yadikleri ve serin bir mekanda dinlendikleri gözleniyordu. Şimdilerde ise Belen halkı dört gözle kervansarayın bitirilmesini bekliyor. Belen’li Hakan Yapıcı, “Belen geçidi Türkiye’nin en önemli geçitlerinden biri. Tarihte olduğu gibi bugün de önemini koruyan bu güzide şehrimiz ise buram buram tarih kokuyor. Belen yaz aylarında insanların sıcaktan kaçıp, serinlemek için geldikleri ve dinlendikleri çok güzel mekanlardan birisi. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa’dan ve Türkiye’nin dört bir tarafından Antakya veya Arap ülkelerine kara yolu ile giden insanlar Belen geçidini kullanıyorlardı. Belen’deki bu tarihi mekanları gördüklerinde ise konaklamadan edemiylorlar ve bu güzide mekanları gezip öyle yollarına devam ediyorlardı. Kanuni Sultan Süleyman Camisinin hemen karşısında bulunan tarihi kervansarayın tamamlanması ile Belen’in eski canlı günlerine kavuşacağına inanıyoruz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kervansarayin-restoresi-son-asamaya-geldi_10506.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!