Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kilisede İbadet Turizmi

Bodrum'un Kadıkalesi Köyü'ndeki 400 yıllık kilisenin kültür turizmine kazandırılması ve ibadete açılması için çalışmalar başlatıldı. Yıkılmak üzere olan ve definecilerin içinde sık sık kazı yaptığı, duvarlarındaki derin ve geniş çatlaklar oluşan kilisenin restorasyonu için Anıtlar Kurulu'na başvurduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet

Hürriyet EGE
Tarihi Kilisede İbadet Turizmi

STRONG>Bodrum Kadıkalesi Köyü'ndeki 400 yıllık tarihi geçmişe sahip Rum Ortodoks Kilisesi'nin ibadete açılması için çalışmalar başlatıldı.

Bodrum'un Kadıkalesi Köyü'ndeki 400 yıllık kilisenin kültür turizmine kazandırılması ve ibadete açılması için çalışmalar başlatıldı. Yıkılmak üzere olan ve definecilerin içinde sık sık kazı yaptığı, kapı ve pencereleri bulunmayan, duvarlarındaki derin ve geniş çatlaklar oluşan kilisenin restorasyonu için Anıtlar Kurulu'na başvurduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, “Her yıl Bodrum'a bir milyon, beldemize 300 binin üstünde turist geliyor. Bodrum'da 7 bin yabancı yaşıyor. Kilise ibadete açılacak olursa yaz ve kış aylarında bölge turist akınına uğrar” diye konuştu.

Kilisenin yakınındaki Gökçe Armonia Tatil Sitesi Genel Müdürü Pehlül Yıldırım, “Kiliseye yaz aylarında yabancı turistlerle, Yunanistan'ın İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos), Leros ve Patnos adalarında yaşayanlar sık sık ziyarete geliyor. Kilisenin onarımı, restorasyonu ve ibadete açılması için maddi olarak katkıda bulunabileceklerini söylüyorlar” dedi. Bodrum Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız da Bodrum'a 18, Turgutreis'e dört kilometre uzaklıktaki kiliseyi her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiğini hatırlatarak, restore edildikten sonra kültür, sanat ve dini amaçlı kullanılabilmesi ile ilgili görüşlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ilettiklerini söyledi.

Yabancılar istiyor

Bordum'da 18 yıldır yaşayan Alman Anetta Ertan, “Kilisenin ibadete açılması, AB'ye uyum çalışmalarını hızlandıran Türkiye'nin, dünyadaki imajını güçlendirir. Kilisenin restorasyonu için yabancılar olarak her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız” dedi. Sinema sanatçısı Muhteşem Demirağ'ın eşi Amerikalı Rose Mary Taramantano da, şunları söyledi: “Proje onaylanırsa Bodrum ve Türkiye çok şey kazanır. Bu konuda gönüllü çalışmaya hazırım. Bir çok kilise Osmanlı döneminde görevini sürdürdü, Bodrum ve Türkiye'nin hoşgörüsü buna fazlasıyla yeter.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kilisede-ibadet-turizmi_76868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!