Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Mimari Parça 150 Liraya İnternetten Satılıyor

İkinci el eşyaların satıldığı bir internet sitesinde tarihi yapıya ait mimari parçanın 150 liraya satışa çıkarılması arkeologların tepkisine neden oldu.

yapi.com.tr
Tarihi Mimari Parça 150 Liraya İnternetten Satılıyor

İkinci el eşyaların satıldığı internet sitesinde 'Beyaz ve siyah ahşap sandık kutusu' başlığı altında tarihi yapıya ait parçanın satılması, arkeologların tepkisini çekti. DHA'da yer alan habere göre; üzerinde Latince yazıların yer aldığı ve Roma dönemine ait olduğu öğrenilen mimari parça 150 liradan satışa çıkarıldı.

Olumsuz bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, "Olacak iş değil" diye tepki gösterdi. Ateşoğulları, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, gerekeni derhal yapmalı ve satışa engel olmalıdır. Defineciliğe yönelik yasal boşluklar var. İnsanlar bundan yüz buluyor. Defineciliğin önlenmesi lazım. Yasaların düzeltilmesi lazım ve cezaların artırılması gerekiyor. Kaçak kazıları takip eden bir mekanizmadan yanayız. Müzeler bu işi yapıyor ancak araç ve eleman yetersizliği var. Son dönemde bu işin çok arttığını görüyoruz. Dernek olarak çok rahatsızız. Medyanın da defineciliği özendirmemesi lazım" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-mimari-parca-150-liraya-internetten-satiliyor_171393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!