Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Müzedeki İskele Sökülüyor

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un en önemli kültür sanat zenginliklerinden Ayasofya Müzesi’nde 1992’de restorasyon için kurulan iskele sökülmeye başlandı. Çalışmalarda 160 yıldır yüzü kapalı bulunan “Serafim” meleğinin yüzü de ortaya çıktı.

Gazete Vatan
Tarihi Müzedeki İskele Sökülüyor

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un en önemli kültür sanat zenginliklerinden Ayasofya Müzesi’nde 1992’de restorasyon için kurulan iskele sökülmeye başlandı. Çalışmalarda 160 yıldır yüzü kapalı bulunan “Serafim” meleğinin yüzü de ortaya çıktı. Ayasofya Müzesi Başkanı Haluk Dursun, restorasyonun 2010 Ajansı’nın parasal desteğiyle tamamlandığını belirtti. Dursun, “Ayasofya’nın iskelesiz fotoğrafını çekmek; kitabeleri, serafim meleğini, altın mozaiklerini ve kubbe derinliğini görmek isteyenler artık Ayasofya’yı görmeye gelebilecek” dedi. 180 ton ağırlığındaki demir iskele, 18 yıldır müzenin içinde bulunuyor. İskelenin sökülüp takılma maliyeti 61 bin liraya mal olacak. 2010 yılı içinde de bir daha kurulmayacak.

Serafim Meleği

1847’de Abdülmecit’in emriyle yapılan restorasyonda mozaikler bakımları yapıldıktan sonra üzerine metal bir kapak kondu. Bu kapaklar 6 ay önce başlatılan restorasyonda açıldı ve 4 melekten serafim meleğinin yüzü açıldı. Altı kanatlı Serafim meleğinin İncil’e göre Tanrı’nın tahtını koruduğuna inanılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-muzedeki-iskele-sokuluyor_75737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!