Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Semt Süleymaniye Değişiyor!

Adını Kanuni Sultan Süleyman'dan alan İstanbul'un 5 asırlık semti Süleymaniye, yenileme projesiyle 24 saat yaşayan bir merkez haline gelecek.

yapi.com.tr/AA
Tarihi Semt Süleymaniye Değişiyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) dünya kültür mirası listesinde yer alan semtte, Fatih Belediyesi bünyesinde 733 parsel proje yenilenecek.

Yenileme çalışmaları nedeniyle ''hayalet şehre'' dönüşen, ev ve iş yerlerinin tamamen boşaltıldığı tarihi semt, proje tamamlandığında, kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak geleneksel sivil mimarisiyle 24 saat yaşayan bir merkez haline gelecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, "Yeni inşa edilecek binalar, tarihi binaların mimarisine saygılı binalar olacak. Süleymaniye'deki 6-7 katlı binalar yıkıldı, onların yerine 3 katlı binalar inşa edilecek. Hedefimiz, kaybolmaya yüz tutmuş bu tarihi değerin hayata yeniden kazandırılması" şeklinde konuştu.

Mustafa Demir, Süleymaniye'deki 6 adanın inşaat ruhsatını verdiklerini belirterek, "Hayal ettiğimiz Süleymaniye'yi inşallah iki yıl sonra çok rahat dolaşacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-semt-suleymaniye-degisiyor_106237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!