Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Su Kemerlerine Büyük Onarım

Günümüze kadar ayakta kalmış dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek.

yapi.com.tr
Tarihi Su Kemerlerine Büyük Onarım

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre yapımı Ayasofya'dan da eski olan İstanbul'un tarihi simgelerinden Bozdoğan Su Kemeri başta olmak üzere, Eğri Su Kemeri ve Uzun Su Kemeri'nin restorasyonları yapılacak. Tarihi Yarımada'nın su ihtiyacını karşılamak için, tarihin çeşitli dönemlerinden yaptırılan su kemerlerinden Bozdoğan Su Kemeri sur içinde, diğer iki kemer ise sur dışında, İstanbul'un kuzey bölgesinde yer alıyor.

İSKİ'nin, her üç kemer için açtığı restorasyon ihalelerinin toplam bedeli 75 milyon 777 bin 121 TL tuttu. Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonu işini, merkezi Şanlıurfa'da bulunan Abma İnşaat Restorasyon Ltd. Şirketi, 27 milyon 565 bin 790 TL'ye üstlendi. İSKİ, Abma firması ile 25 Aralık 2018 tarihinde sözleşme imzaladı. Şartnameye göre Bozdoğan Kemeri'nin restorasyon işleri, 26 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor.

Uzun Su Kemeri'nin restorasyon ihalesini ise HB Restorasyon İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. Şirketi, 28 milyon 326 bin 800 TL'ye üstlendi. İSKİ ile 19 Aralık 2018 tarihinde sözleşme imzalayan HB firması, şartnameye göre işi 22 Nisan 2021 tarihine kadar bitirecek.

 
Haberin tamamına linkten  ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-su-kemerlerine-buyuk-onarim_169863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!