Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Tren İstasyonuna Plastik Tabela Asıldı

Yurttaşların mücadelesiyle ticarete açılması engellenen 126 yıllık tarihi Karşıyaka Tren İstasyonu'na bu defa plastik tabela asılarak tahrip edildi.

yapi.com.tr
Tarihi Tren İstasyonuna Plastik Tabela Asıldı

Daha önce yaşanan restorasyon kriziyle gündeme gelen ve yurttaşların mücadelesi sonucunda ticarete açılması engellenen Karşıyaka Tren İstasyonu binasının bu kez de tescilli tabelası indirilerek yerine plastik tabela asıldı. 126 yıllık tabelanın indirilmesi sonrası yurttaşlar, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’ten Erman Şentürk’ün haberine göre; Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, binanın tarihi değere sahip bir kamu malı olduğuna, kaybolan istasyon tabelasının tescilli olduğuna vurgu yaptı.

Karaçorlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen istasyonda restorasyona aykırı uygulamalar görülmesi üzerine ve yaptığımız uyarılar neticesinde ilgili eğlence işletmesinin ruhsatı iptal edilmişti. Şimdi de tarihi istasyon tabelası sökülerek yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi tabelası asıldı. Yanlışın bir an önce düzeltilmesi için yaptığımız temaslara karşın bir netice alamadık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sorumluluk hakkında suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-tren-istasyonuna-plastik-tabela-asildi_194063.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!