Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihin Altı Oyuluyor

Ordu’daki Kurul Kalesi’nin altı, taş ocağı tarafından oyuluyor. Kale’nin tahrip edildiğine dikkat çeken Ordu Çevre Derneği, kampanya başlattı ve taş ocağının kapatılmasını istedi.

yapi.com.tr
Tarihin Altı Oyuluyor

Ordu Fatsa’daki siyanürlü altın işletmeciliğinden sonra kent için önemli tarihi, kültürel zenginlik alanı olan Kurul Kalesi için de kampanya başlatıldı. Birgün'de yer alan habere göre; Ordu Çevre Derneği tarafından başlatılan kampanyada, Kurul Kalesi’nin taş ocağı tarafından tahrip edildiğine dikkat çekildi. Derneğin Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Yıllardır dillendirdiğimiz, eylem ve etkinlikler yaptığımız Kurul Kalesi’ne sahip çıkma çabalarımıza rağmen kalenin altı taş ocağı tarafından oyulmaya devam ediliyor. Kaya mezarlar yok ediliyor. ÇED kararı aldıkları yer bittiğinde yenisine de izin verilerek çalışmalar sürdürülüyor. Kale’de tarihi, kültürel miraslar ortaya çıkarılırken alttan oyulmaya devam ediliyor.”

Yetkililer sessiz
Gönül, kazı sürdürülürken yetkililerin sessizliklerinin de devam ettiğini vurguladı: “Taş ocağının kaldırılması için girişimlerimiz oldu. Ankara’da Kültür Bakanlığı’yla da görüşüldü. Dernek olarak yazılarımız oldu. Gelen inceleme heyeti ne yazık ki, alanda yeterli inceleme yapmadan, uzaktan bakıp, mağaralara bile girme gereği görmeden taş ocağının etkisinin olmadığına, Sit alanı dışında olduğuna yönelik karar verdiler. Hatta Sit alanının küçültülmesine yönelik talep kabul edildi ve alan küçültüldü. Yani taş ocağının çalışmalarına göz yumuldu. Bunun nedenini anlamış değiliz. Tarihi ve kültürel değerlerle taş ocağı yan yana olamaz. Taş ocağı kapatılmalıdır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihin-alti-oyuluyor_174432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!