Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Tarihin Üstüne Otopark

Çanakkale savaşlarında süngü süngüye çarpışmaların yaşandığı ve Atatürk’ün de isim vererek anlattığı Bomba Sırtı’nda 4 bin metrekarelik bir alana o

NTV-MSNBC
Tarihin Üstüne Otopark

b>Çanakkale savaşlarında süngü süngüye çarpışmaların yaşandığı ve Atatürk’ün de isim vererek anlattığı Bomba Sırtı’nda 4 bin metrekarelik bir alana otopark yapılıyor.

Gelibolu tarihi milli parkı içinde kalan 57. Alay Şehitliği’nin bulunduğu bölgede bugünlerde yoğun bir çalışma var.

Çanakkale savaşlarında en şiddetli çatışmaların yaşandığı “Bomba Sırtı” mevkiinde ziyarete gelen araçlar için otopark yapılıyor.
Bir hafta önce başlayan çalışmalarda, SİT alanı olarak ilan edilen bölgede düzleme çalışması tamamlandı ve mıcır döküldü. Aynı alana taş döşenmesine de başlandı. 4 bin metrekarelik alanda yapılan düzenlemeyle, şehitliği ziyaret edenlerin araçlarına park alanı açılması amaçlanıyor. Ancak bu tarihi alanın otoparka dönüştürülmesi tepkilere yolaçtı. Otopark yapımını görenler tarihi alanın böyle bir amaçla kullanılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.
Çanakkale savaşlarında süngü süngüye çatışmaların yaşandığı Bomba Sırtı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında isim vererek anlattığı yer olarak da biliniyor.

Atatürk, bir mülakatta Bomba Sırtı’nda geçen çarpışmaları şu sözlerle anlatmıştı:
“Biz kişisel kahramanlıklarla uğraşmıyoruz. Yalnız size Bomba Sırtı olayını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre; yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına, hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Kuran okuyup, şehadet getirerek cennete girmeye hazırlanıyorlar. İşte Türk askerlerindeki üstün ruh kuvvetini gösteren hayret ve ve tebrike değer örnek. Emin olunmalıdır ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihin-ustune-otopark_20119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!