Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Tarsus Tarihi Bir Kent ve Önümüzdeki Süreçte Hak Ettiğini Alacak''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 10 bin yıllık geçmişi bulunan Mersin'in Tarsus ilçesinin turizmden hak ettiğini fazlasıyla alacağını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''Tarsus Tarihi Bir Kent ve Önümüzdeki Süreçte Hak Ettiğini Alacak''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir toplantıya katılmak üzere geldiği ilçede, ören yerlerinde incelemelerde bulundu. ''Bereket Peygamberi'' olarak bilinen Daniyel Peygamber'in kabrinin bulunduğu Makam Camisi'nde yapılan restore ve düzenleme çalışmalarını inceledikten sonra ilgililerden bilgi alan Günay, daha sonra Kent Müzesi'ne dönüştürülecek olan Kubat Paşa Medresesi, Kırkkaşık Bedesteni, Ulu Camisi ve Saint Paul Kuyusu ile eski Tarsus Evleri'nin bulunduğu Kızılmurat Mahallesini gezdi. Günay, Ulu Camisi içinde bulunan Lokman Hekim ve Hz. Şit'in makamlarını inceledi.

Eski Tarsus Evleri'nde restorasyon çalışmalarının yeniden başladığını öğrenen Bakan Günay, restore çalışmaları tamamlanan eski evlerin butik otel olarak bir an önce turizme açılması gerektiğini belirterek, söz konusu evlerin ilgili Özel İdare ya da belediyeye devredilmesi için çalışmalara başlanmasını istedi.

Bakan Günay, gezi ve incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 bin yıllık tarihe sahip olan Tarsus'un dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olduğunu belirterek, ''Tarsus önümüzdeki süreçte turizmden hak ettiğini fazlasıyla alacak. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesine yapılacak olan yatırımlarla, ören yerleri ve İnanç turizmiyle Tarsus hak ettiğini fazlasıyla alacaktır'' diye konuştu.

ETİKETLER: kent koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarsus-tarihi-bir-kent-ve-onumuzdeki-surecte-hak-ettigini-alacak_87533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!