Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

''Tarsus'ta Planlanan Çukurova Havaalanı'nın İhalesi Yapıldı''

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz altından Kıbrıs'a su götürecek projenin önemine dikkati çekerek, yörede yapılan yatırımların katma değerinin yine aynı yörede kalmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

yapi.com.tr / AA
''Tarsus'ta Planlanan Çukurova Havaalanı'nın İhalesi Yapıldı'' Foto: Hüseyin Haksan (AA)

Anamur'dan Kıbrıs'a su götürecek boruların 80 kilometrelik bölümünün deniz altından geçeceğini hatırlatan Sever, bu boruların Taşucu'nda üretilmesinin de yöre insanına istihdam sağladığını bildirdi.

Sever, Silifke Devlet Hastanesi inşaatının tamamlandığını ve içerisindeki ekipmanların en kısa zamanda alınması için Ankara'da üzerine düşen görevi yapacağını dile getirerek, 200 yatak kapasiteli hastanenin en kısa sürede açılması için çalışacaklarını söyledi.

İncelemelerinin ardından, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, il ve ilçe müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen, il düzeyinde yatırım talepleri ve yatırımlarla ilgili sorunların görüşüldüğü toplantıya katılan Sever, ''Bölgemize yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için bakanımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda Tarsus'ta planlanan Çukurova Havaalanı'nın ihalesi yapıldı. Erdemli-Çeşmeli'ye kadar olan otobanın, Taşucu'na kadar getirilmesi amacıyla çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kayraktepe Barajı'nın projesi 2013 yılında yapılacak. Aksıfat Barajı'nın etüt ve projesi bitti, temelini 2013 yılının ilk çeyreğinde atmayı hedefliyoruz'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarsusta-planlanan-cukurova-havaalaninin-ihalesi-yapildi_103531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!