Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarsus'ta Turizm Çalışması

Toprak altında bulunan Roma Dönemine ait yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatılacağı bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Tarsus'ta Turizm Çalışması

Fotoğraf: Ahmet Can Erdoğan

Mersin'in Tarsus ilçesinde, lisedeki inşaat çalışması sırasında, 26 yıl önce bulunan Roma dönemine ait yapının gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırılması için çalışma başlatılacağı bildirildi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Eser, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Yeşim Sancaktar, 75. Yıl Kültür Merkezi Müdürü Abdulbari Yıldız, Barbaros Hayrettin Lisesi'nin bahçesinde bulunan 7 metre derinliğindeki yapıda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Güldibi, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Roma dönemine ait kalıntıyı turizme kazandıracaklarını kaydetti.

Yapının, 1984 yılında inşaat çalışmaları sırasında bulunduğunu hatırlatan Güldibi, “Yapı, kısa bir kazı çalışmasının ardından Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilmiş ve koruma altına alınmış. O günden bu yana kapsamlı bir çalışma yapılmamış. En kısa sürede Tarsus'un diğer değerleri gibi burasının da turizme kazandırılması konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını arzuluyorum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Erdal Eser de yapının ilk incelemede bir yaşam alanı olduğu yönünde bulgular elde ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Yapı, bütünüyle toprağın içinde. Birbirine bağlanan tonozlu koridorlar var. Burada geniş kapsamlı kazı çalışması yapılması gerekiyor. Dünyadaki örnek sayısı az. Bu anlamda kesinlikle kültürel açıdan son derece değerli. Yapı gün yüzüne çıktığında Tarsus için dikkati çekici ziyaret noktası olma özelliği taşıyacak”.

ETİKETLER: arkeoloji kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarsusta-turizm-calismasi_83422.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!