Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taş Ocaklarının Alanı Fıstık Çamıyla Örtüldü

Bornova Belkahve'deki taş ocaklarının taşınması için firmaların çalışmaları sürerken, Büyükşehir Belediyesi de bölgeye 2000 adet fıstık çamı, İzmir Mimozası, yalancı karabiber, örücü bitki olarak da kapari ve ateş dikeni dikti.

Yeni Asır Gazetesi



zmir'in yıllardır kangrenleşmiş çevre sorunlarından biri olan Bornova Belkahve'deki taş ocaklarının taşınması için firmaların çalışmaları sürerken, Büyükşehir Belediyesi de bölgeye 2000 adet fıstık çamı, İzmir Mimozası, yalancı karabiber, örücü bitki olarak da kapari ve ateş dikeni dikti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova-Belkahve Bölgesi'nde bulunan ve kentte yıllardır yarattığı görsel kirliliğin yanı sıra toplum sağlığını da tehdit eden taş ocakları sorununu çözmek için başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi ve bölgede yeşillendirme çalışmaları başladı.

Sözleşme yapılmıştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, 24 Nisan 2007'de Belkahve'de faaliyet gösteren işletme sahipleri ile imzaladığı, "Belkahve Bölgesi'nde Bulunan Taşocaklarının, Kırma-Eleme Tesislerinin Taşınması Konusunda Tüm Şirketlerin Uyması Gereken Kurallara İlişkin Protokol"ün ardından işletmeler, arka planda görünmeyen yeni bölgelerine taşınmak için çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi de, görüntü ve çevre kirliliği yaratan, tarihi Belkahve'nin siluetini bozan bölgenin rehabilitasyonu ve yeşillendirilmesi için çalışma başlattı. Alanda, kazılan hendekler önce toprakla dolduruluyor, üzerine ağaç ve çabuk büyüyüp yayılabilen bitkiler dikiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocaklarinin-alani-fistik-camiyla-ortuldu_58160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!