Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarruf Ringi

Bakan Binali Yıldırım İstanbul-İzmir, Kuzey Marmara ve Çanakkale-Balıkesir otoyol projelerinin tamamlanmasıyla Marmara Otoyol Ringi’nin oluşacağını belirterek bu sayede yılda 2.5 milyar liralık tasarruf sağlanacağını vurguladı.

yapi.com.tr
Tasarruf Ringi

Hürriyet'in haberine göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolu, Kuzey Marmara otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolu projelerinin tamamlanmasıyla Marmara Otoyol Ringi'nin hayata geçirileceğini belirterek, "Bu üç projenin gerçekleşmesiyle trafikteki sıkışıklık düzeyinin azalması nedeniyle zamandan, taşıt işletme giderinden ve trafik kazalarının maliyetlerinin azalmasından dolayı yıllık 2.5 milyar lira fayda elde edilecek" dedi. Yıldırım, otoyol projelerinin Türkiye nüfusunun yüzde 50’si olan 38 milyon insanın yaşadığı, GSYH’nın yüzde 60’ını oluşturan coğrafyaya hizmet eden projeler olduğunu söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapım aşamasında olan Kamu Özel İşbirliği kapsamında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle finanse edilen 2 otoyol projesinin bulunduğunu kaydederek, "Bunlar, İstanbul-İzmir otoyolu ile Kuzey Marmara otoyolu Odayeri-Paşaköy kesimi projeleridir. Çanakkale Boğaz Köprüsünü kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolunun YİD Modeli kapsamında yapılabilmesi için Yüksek Planlama Kurulu başvurusu yapıldı, onay bekleniyor" dedi.

6.3 milyar yatırım

İstanbul-İzmir otoyolu projesinin toplam uzunluğunun 433 kilometre olduğunu bildiren Yıldırım, projenin yapım maliyetinin de 6.3 milyar dolar olduğunu kaydetti. Yıldırım proje kapsamındaki Osman Gazi Köprüsü'nün dünyanın en uzun 4. asma köprüsü olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Kuzey Marmara otoyolu ile boğazdaki trafik sıkışıklığının azalması ve ayrıca İstanbul’daki mevcut 2 havalimanı ile yapımı devam eden 3. havalimanı arasında transit bağlantının sağlanmasının amaçlandığını dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Proje, 60 kilometre 2x4 şeritli otoyol, 22 kilometre 2x3 ve 13 kilometre 2x4 bağlantı yolları olmak üzere toplam 95 kilometre uzunluğundadır. Projenin yapım maliyeti 2.5 milyar dolardır. Kuzey Marmara Otoyolu'nun YİD modeliyle Avrupa ve Asya kesimi ihale süreci devam etmektedir. Kınalı-Odayeri kesimi 88 kilometre uzunluğunda, Kurtköy-Akyazı kesimi ise 169 kilometre uzunluğundadır."

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolunun, İstanbul’u Çanakkale üzerinden Kuzey Egeye bağlayacak 352 kilometre uzunluğundaki otoyolu projesi olduğunu anlatan Yıldırım, projenin kabul aşamasında olduğunu ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tasarruf-ringi_144710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!