Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taşdemir: Kızılay En Büyük AVM Oldu

Çankaya Belediyesi’nin Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarında yaptığı düzenleme esnafın yüzünü güldürdü. Kaldırım taşları, yeraltındaki tesisatı ve aydınlatması estetik kaygılar da dikkate alınarak yeniden tasarlanan bölgeye yurttaş ilgisi de arttı. Tespitlere göre yenileme sonrası bölgeye gelenlerin sayısı yüzde 30 düzeyinde artış

Cumhuriyet Ankara
Taşdemir: Kızılay En Büyük AVM Oldu

Çankaya Belediyesi’nin Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarında yaptığı düzenleme esnafın yüzünü güldürdü. Kaldırım taşları, yeraltındaki tesisatı ve aydınlatması estetik kaygılar da dikkate alınarak yeniden tasarlanan bölgeye yurttaş ilgisi de arttı. Tespitlere göre yenileme sonrası bölgeye gelenlerin sayısı yüzde 30 düzeyinde artış gösterdi. Yüksel Caddesi Derneği Başkanı İbrahim Taşdemir, esnafın işlerinin arttığını, bölgenin en büyük AVM konumuna geldiğini söyledi.

Yüksel, Konur ve Karanfil’de yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bölge esnafı da duyduğu memnuniyeti, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çalışanları için astığı teşekkür pankartı ile gösterdi. Gelinen durumu Cumhuriyet Ankara’ya değerlendiren Yüksel Caddesi ve Çevresini Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşdemir, esnafın yeni düzenlemeden olumlu yönde etkilendiğini söyledi. Alışveriş ve bölgeden geçen insan oranında yüzde 30’luk bir artış yaşandığını belirten Taşdemir, “Bunun nedeni de sokakların daha kaliteli olması. Aydınlatmanın iyi, bölgenin daha güvenli hale getirilmesi. Şu anda çalışmalar bitme aşamasında. Çalışmalar bittikten sonra, gelen kişi sayısında ve alışveriş oranında daha da artış olacak” dedi.

‘Ankara’nın İstiklâl Caddesi’

Ankara’nın en büyük alışveriş merkezinin Kızılay olduğunu halka anlatacaklarını dile getiren Taşdemir, “Ankara’nın en büyük AVM’si Kızılay. Orası artık 22.00’de kapatmayacak. Saat 22.00’de hayat Kızılay’da başlayacak ve gece 02.00’ye 03.00’e kadar sürecek. İstanbul’un İstiklal Caddesi gibi olacak. İnsanlar alışveriş yapacak. Eğlence mekânları daha iyi olacak. Tüm bunlar bölgede iş yapan esnafa olumlu yansıdı” diye konuştu.

‘Tabela kirliliğine son’

Müşterilerinin de çalışmadan memnun olduğunu anlatan Taşdemir, “Eskiden taşlar yerinden oynuyordu. Koku oluyordu. Şimdiki taşlar andezit, yıkanabiliyor” dedi. Bölgeye esnafın da sahip çıkacağını kaydeden Taşdemir, tabelaları tek tip yapacaklarını açıkladı. Herkesin aynı tabelayı kullanacağını belirten Taşdemir, bölgenin güvenliği ve işportayla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. İşportacılar için Mülkiye’nin Yüksel Caddesi’ne bakan duvarına yer yapılacağını kaydeden Taşdemir, “Belediye ile görüştük. Bunun sözünü aldık. İşportacılık yapan arkadaşlar için böyle bir çözüm bulduk. Burada küçük bir yer ayrılacak” bilgisini verdi. Kurallara uymayanlara yaptırım uygulanması için talepte bulunacaklarını belirten Taşdemir, işyerleri önünde çığırtkanlığa da izin verilmeyeceğini söyledi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tasdemir-kizilay-en-buyuk-avm-oldu_83980.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!