Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taşlı Koyu'nda Kirlilik İsyanı

Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Güllük Körfezi’ndeki cennet koyların başında gelen Taşlı Koyu Plajı, balık çiftlikleri ve denizden gelen atıklarla çöplüğe döndü. Gürçamlar Köyü sınırları içinde kalan ve 240 villanın bulunduğu tatil sitelerinin yer aldığı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda, asırlık çam ağaçlarıyla kaplı, altın sarısı kuma sahip,

Hürriyet Gazetesi
Taşlı Koyu'nda Kirlilik İsyanı

Muğla'’nın Milas İlçesi’ne bağlı Güllük Körfezi’ndeki cennet koyların başında gelen Taşlı Koyu Plajı, balık çiftlikleri ve denizden gelen atıklarla çöplüğe döndü. Gürçamlar Köyü sınırları içinde kalan ve 240 villanın bulunduğu tatil sitelerinin yer aldığı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda, asırlık çam ağaçlarıyla kaplı, altın sarısı kuma sahip, yıllarca mavi yolculuğa çıkan yatların, günübirlik tur teknelerinin ve tatilcilerin uğramadan geçmediği Taşlı Koyu Plajı’nda çevre felaketi yaşanıyor.

Mutlu, Aybars, İpekçioğulları, Sahilkent, Leventler, Levent ve Burcu tatil sitelerinin yöneticileri ve sakinleri, Taşlı Koyu Plajı sahilinde toplanarak, kirliliğin engellenmesi için önlem alınmamasını protesto etti.

Balık çiftliklerinin körfezin kuzeyine kaydırılması ile 20’den fazla koyun kullanılamaz hale geldiğini belirten emekli ziraat mühendisi Mustafa Karaca "10 yıl önceye kadar Taşlı Koyu mavi yolculuğun gözde koylarının başında geliyordu. Ancak çiftliklerin koyun ağzına taşınması ile koy çöplüğe döndü. Denize beton dolgu, kaçak iskele, koy kıyısına kaçak barakalar, iskeleler yapıldı. Site sakinleri olarak sahili ve denizi temizlemek için birkaç yıl mücadele ettik ancak başarılı olamadık. Gördüğünüz gibi artık burada turistler değil, attıkları eski kafes, bidonlar ve ağlar yüzüyor. Tatilciler artık gelmez oldu" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tasli-koyunda-kirlilik-isyani_72261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!