Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Taşocakları Mühürlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belkahve'deki taşocakları ile kırma-eleme tesislerinin yol açtığı çevresel ve görsel kirliliği ortadan kaldırabilmek amacıyla 24 Nisan 2007 tarihinde ilgili işletmelerle bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma kapsamında, yapılan tüm uyarılara rağmen, "Çevresel önlemleri alınmış daha uygun alanlara" taşınma takvime

Yeni Asır Gazetesi
Taşocakları Mühürlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belkahve'deki taşocakları ile kırma-eleme tesislerinin yol açtığı çevresel ve görsel kirliliği ortadan kaldırabilmek amacıyla 24 Nisan 2007 tarihinde ilgili işletmelerle bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma kapsamında, yapılan tüm uyarılara rağmen, "Çevresel önlemleri alınmış daha uygun alanlara" taşınma takvime uymayan işletmelere yaptırım uygulandı.

Kendilerine verilen süre dolmasına rağmen taşınmayan Belkahve'deki iki kırma-eleme tesisi, Büyükşehir ekiplerince mühürlendi. İşletmenin yeniden faaliyete geçmesini engellemek amacıyla da makinelerin ana motorları da söküldü.

Yeşil vadi

Belkahve'deki taşocaklarını uygun alanlara taşımak konusunda kararlı olduklarını belirten Büyükşehir yetkilileri, "Yıllardır kent girişinden itibaren kötü bir görünüm sergileyen bu bölgedeki taşocaklarını kaldırmak istiyoruz. Arka vadiye taşınacak işletmelerden boşalan alanı rehabilite edeceğiz ve yeşil bir vadi oluşturacağız. Böylece, hem kirliliği ortadan kaldırmış hem de kentin yeşil dokusunu daha da güçlendirmiş olacağız" bilgisini verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bölgede faaliyet gösteren işletmeler arasında 24 Nisan 2007'de imzalanan anlaşma uyarınca, söz konusu taşocaklarının çevresel ve topografik olarak uygun olan arka vadiye taşınması planlanmıştı. Anlaşmada belirtilen hükümlerin tamamlanması için işletmelere taşınma ve rehabilitasyon için verilen süre, Aralık 2007'de tamamlanmış, bu süre 2008 Haziran'a kadar uzatılmıştı. Uyarılara rağmen taşınma işlemlerini gerçekleştirmeyen Bemaş ve Erkoç şirketlerinin faaliyetleri, ekipler tarafından durduruldu. Ön cephedeki ocak alanlarının rehabilitasyonu ve bitkilendirme çalışmalarını yürüten Batı Anadolu firmasına, hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte bitkilendirme çalışmalarını tamamlayacağı gerekçesiyle, 2.5 ay ek süre verildi.

11 bin ağaç dikildi

Kapatma işlemleriyle birlikte yeni alanlarına geçecek olan firmalar, söz konusu alanlarda hem görsel hem de çevresel zararları en aza indirmek amacıyla, taban seviyesinden yaklaşık 15-20 metre aşağıda konumlandırılacak. İşletmeler, tümüyle kapalı alanlarda tüm tedbirleri alarak, olası çevre kirliliğini minimumda tutacak şekilde yapılanacak. Bu alana çeşitli türlerden 11 bin fidan ve çok sayıda çalı dikildi. Yakında 15 bin fidan daha dikilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tasocaklari-muhurlendi_63660.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!