Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tatil Cenneti Gökova Kaçak Yapı Cenneti Olma Yolunda

Muğla’nın Ula ilçesi Akçapınar Mahallesi’nde önce kitesurfün (kiteboard) yapıldığı plajın girişi doldurulup otopark yapıldı. Geçen yıl da aynı alana kaçak bungalovlar yapılmıştı. Muğla Çevre Platformu’nun (MUÇEP) konuyla ilgili çok sayıdaki dilekçesi ise işleme alınmadı.

yapi.com.tr
Tatil Cenneti Gökova Kaçak Yapı Cenneti Olma Yolunda

Muğla'nın Ula ilçesi Akçapınar Mahallesi'nde, kitesurf etkinliğinin yapıldığı plajın girişindeki sulak alan toprakla doldurularak otopark yapıldı. Geçen yılda kitesurf okul işletmelerinin Akyaka’ya bakan tarafına 6 tane bungalov inşa edildi. Muğla Çevre Platformunun (MUÇEP) ilgili kurumlara verdiği çok sayıda şikayet dilekçesi ise uygulamaya sokulmadı. MUÇEP dava açmaya hazırlanıyor.

Dilekçe yazıldı cevap bekleniyor
Geçen yıl iki parselin toprakla doldurularak otoparka dönüştürülmesi üzerine Gökova Ekolojik Yaşam Derneği Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğüne şikayet etti. Müdürlük inceleme yapılarak tahribatın belirlendiği, ilgili işlem yapılmak üzere Ula Belediye Başkanlığı'na iletildiği cevabını verdi. Ancak bir işlem yapılmayınca dernek aynı kuruma yeni bir dilekçeyle durumu hatırlattı. 30 gün içinde alanın eski haline dönüştürüleceği cevabının üzerinden de 8 ay geçince üçüncü dilekçe de yazıldı cevap bekleniyor.

Doğal bitki örtüsü yok edilip bungalovlar yapıldı
Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; kitesurf faaliyetlerinin yapıldığı mevcut kitesurf okullarına bitişik bitki örtüsü ile kaplı alanın bitki örtüsü temizlenerek plaja katıldığının fark eden Gökova Ekolojik Yaşam Derneği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ayrı bir dilekçe suç duyurusunda bulundu.
 

İl Müdürlüğü, konunun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu toplantısında görüşüldüğü ve bozulan alanın 30 gün içerisinde parsel sahibi tarafından eski haline getirilmesine, konunun Muğla Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından takip edilmesine karar verildiği cevabını verdi. Ancak bu karara rağmen tahrip edilen alanın düzeltilmesi yönünde hiçbir gelişme olmadığı gibi bir de üzerinde inşaat başlayınca dernek 8 Nisan'da yeni bir dilekçeyle durumu hatırlattı fakat cevap alamadı.

Kullanım izinlerinin iptali istendi
MUÇEP'in Gökova bileşenleri olan Akdeniz Yeşilleri, Akyaka Kültür Sanat, Gökova-Akyakayı Sevenler ve Gökova Ekolojik Yaşam Dernekleri 26 Nisan'da ortak imzalı dilekçeyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa, İmar Kanununa, Çevre Kanununa ve Kıyı Kanununa aykırı olduğunu belirtilerek kanunsuzluğun önlenmesi ve sorumluları hakkında çevreyi kasten kirletme suçu nedeni cezai işlem yapılmasını, imar başvurusunda yapıldıysa bile İmar Barışında öngörülen Aralık 2017 sonrası yapılan inşaatların Yapı Kayıt ve Kullanım İzinlerinin İptalini talep ettiler.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/tatil-cenneti-gokova-kacak-yapi-cenneti-olma-yolunda_172396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!