Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TAV, Üsküp’te İmzayı Attı

TAV Havalimanları Holding’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Makedonya’da gerçekleşen imza törenine, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) M. Sani Şener, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski ile Makedonya hükümeti yetkilileri katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi
TAV, Üsküp’te İmzayı Attı

TAV Havalimanları Holding, işletme hakkını kazandığı Üsküp’teki Alexander the Great ve Ohrid’deki “St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı” ile yapımını üstleneceği Shtip Kargo Havalimanı için imtiyaz sözleşmesini imzaladı. TAV Havalimanları Holding’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Makedonya’da gerçekleşen imza törenine, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) M. Sani Şener, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski ile Makedonya hükümeti yetkilileri katıldı.

TAV Havalimanları Holding, Üsküp’teki Alexander the Great ve Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nın işletmesini, Aralık 2008 tarihi itibarıyla üstlenmesi planlanıyor. Her iki havalimanı işletmesi 20 yıl süreyle TAV Havalimanları Holding tarafından gerçekleştirilecek. Açıklamaya göre, Shtip Kargo Havalimanı’nın yapımı, 2011 yılının ikinci yarısında tamamlanacak. Alexander the Great ve St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nı 2007’de 680 bin yolcunun kullandığı, TAV Havalimanları’nın, işletmesini üstleneceği havalimanlarını kullanan yolcu ve havayolu sayısını arttırmayı hedeflediği vurgulandı. Açıklamada, modernizasyon çalışmasının öngörüldüğü de ifade edildi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti: “TAV Havalimanları olarak Makedonya’da işletmesini üstleneceğimiz havalimanları, Avrupa’ya daha da açılmamızı sağlayacak. Makedonya’daki projemiz ile ‘Merhaba Rumeli’ dedik. Çok uzun süredir takip ettiğimiz bir projeden büyük bir başarıyla çıktık. TAV Havalimanları bu proje ile uluslararası alanda hem finansal alandaki hem de havacılık sektöründeki yerini perçinleyecek.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tav-uskupte-imzayi-atti_63938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!