Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD Genel Müdürü: Sinyale Uyumda Sıkıntı Var

İstanbul’dan Eskişehir’e giden yolcu treninin, Bilecik’in Vezirhan İstasyonu’nda bekleyen trene çarptığı kazanın yankıları sürerken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman “Bu kazada sinyal sistemine uyumda sıkıntı var” dedi. Karaman, kazaya İstanbul yönünden gelen trenin kırmızı ışıkta geçmesinin neden olduğunu, sinyalizasyon ve trenlerin fren

Radikal Gazetesi
TCDD Genel Müdürü: Sinyale Uyumda Sıkıntı Var

İstanbul’dan Eskişehir’e giden yolcu treninin, Bilecik’in Vezirhan İstasyonu’nda bekleyen trene çarptığı kazanın yankıları sürerken,  TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman “Bu kazada sinyal sistemine uyumda sıkıntı var” dedi. Karaman, kazaya İstanbul yönünden gelen trenin kırmızı ışıkta geçmesinin neden olduğunu, sinyalizasyon ve trenlerin fren sisteminde herhangi bir sorunun olmadığını, teknik incelemenin sürdüğünü söyledi.

İstanbul’dan Eskişehir yönüne gelen 11016 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi, önceki sabah Bilecik bağlı Vezirhan istasyonunda dizel lokomotif takılmasını bekleyen ve Eskişehir’den İstanbul’a gidecek olan 11015 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi’ne çarptı. Kazada, duran trenin birinci vagonundaki tuvaletinde bulunan makinist Hikmet Koşay olay yerinde ölürken, ikisi tren görevlisi 14 kişi de yaralandı.

Cenaze töreni için Ankara’dan Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) Eskişehir’e giden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, kazayla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Üzgün olduklarını belirten Karaman, kazaya İstanbul yönünden gelen trenin kırmızı ışıkta geçmesinin neden olduğunu, sinyalizasyon ve trenlerinin fren sisteminde herhangi bir sorun bulunmadığını kaydederek şunları söyledi:

“Öncelikle çok üzgünüz. Kaza bizi iki türlü yaraladı. Bir kazanın olması, bir de arkadaşımızın vefat etmesi bizi üzdü. Bu kazada sinyal sistemine uyumda bir sıkıntı var. Bunu inceliyoruz. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor. İlk incelemede sinyalizasyon sisteminde önemli bir sıkıntı göremedik. İncelemeler devam ediyor. İlk incelemede kırmızı sinyalde geçiş gözüküyor. Ne oldu, nasıl oldu, inceleniyor.”

‘Makinistlere de geçmiş olsun’ 

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman bir gazetecinin ‘duran trene çarpan trenin frenlerinin tutmadığı’ yönünde iddia olduğunu sorması üzerine sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sistemde herhangi bir sorun gürünmüyor. Teknik inceleme devam ediyor. Devlet Demiryollarında bu tür hadiselerin olmaması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Ama yine de şu anda incelediğimiz görünen bir kırmızı ışık ihlali gözüküyor. İncelemeler devam ediyor. Makinistler şu anda gözaltında. Onlarla ilgileniyoruz. Gözaltı sonrası ifadelerine başvuracağız. Onlara da geçmiş olsun diyorum. Kimse kazayı isteğiyle yapmaz. Yani bir ihlal gözüküyor.” 

İstanbul yönünden gelirken, Eskişehir’den gelip Vezirhan İstasyonu’nda bekleyen Eskişehir Ekspresi’ne çarpan,  Eskişehir Ekspresi’nin makinistleri Raşit Dikmen ile Bülent Koçyiğit, jandarma komutanlığında yapılan sorgulamalarının ardından ‘taksirle bir kişinin ölümüne, birçok kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-genel-muduru-sinyale-uyumda-sikinti-var_75522.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!