Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD Yatırımdan Vazgeçmiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)Genel Müdürü Süleyman Karaman, dünyada 2020 yılına kadar demir yollarına 1 trilyon dolar yatırım yapılacağını söyledi.

Radikal Gazetesi
TCDD Yatırımdan Vazgeçmiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)Genel Müdürü Süleyman Karaman, dünyada 2020 yılına kadar demir yollarına 1 trilyon dolar yatırım yapılacağını söyledi. Karaman, Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Zorlu Grand Otel’de düzenlenen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Osmanlı döneminden Türkiye’ye kalan demir yolu ağının 4 bin 136 kilometre olduğunu, Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında ise kazma kürekle yılda ortalama 134 kilometre demir yolu inşa edildiğini, 1950 yılından sonra ise 18 kilometrelik bir demir yolu inşa edilebildiğini belirtti.

Türkiye’de 2003 yılından sonra yılda 88 kilometrelik yol inşa edilmeye başlandığını ifade eden Karaman, “Demir yolları dünyada gelişmiş ülkelerde gelişmiş. Gelişmekte olan ülkelerde de gelişiyor. Gelişmeli mi, gelişmemeli mi? Olmalı mı, olmamalı mı tartışmalarını hükümetimiz bitirdi. Demir yolları gelişmeli kararı verilerek, bu devlet politikası haline getirildi” dedi.

34 bin çalışanı var

Karaman, TCDD bünyesinde 34 bin kişinin çalıştığını, demir yollarının bir kısmının 5 yıl içinde yenilendiğini anlatarak, dünyada 2020 yılına kadar demir yollarına 1 trilyon dolar yatırım yapılacağını vurguladı. Karaman, işadamlarının  demir yoluna yatırım yapmalarını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-yatirimdan-vazgecmiyor_68309.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!