Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD Yüzde 50 Kusurlu

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 40 kişinin ölümü, 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasının bilirkişi raporu tamamlandı.

Milliyet Gazetesi
TCDD Yüzde 50 Kusurlu

akarya'nın Pamukova ilçesinde 40 kişinin ölümü, 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasının bilirkişi raporu tamamlandı. Bilirkişi heyeti, birinci makinist Fikret Karabulut'u 8'de 3, ikinci makinist Recep Sönmez'i 8'de 1, TCDD'yi ise 8'de 4 oranlarında kusurlu buldu.

Tren kazasından sonra Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada mahkeme heyeti, bilirkişi incelemesi için dava dosyasını 6 ay önce İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla İstanbul Üniversitesi'ne gönderdi. İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Kemal Selçuk Ögüt, araştırma görevlileri Yüksek Mühendis H. Onur Tezcan ile Ali Sercan Kesten'den oluşan heyet, raporunu hazırlayıp davanın görüldüğü mahkemeye verdi.

Raporda, kazanın meydana gelmesinde hızın önemli bir etkisinin olduğu görüşü vurgulanarak, "Kazanın hızlandırılmış tren uygulamasının hemen sonrasında meydana gelmiş olması, bu uygulama için gerekli ek tedbirlerin yeterli derecede alınmadığı kanatini uyandırmıştır" denildi.

Alınmayan önlemler
Raporda alınmayan önlemler de şöyle sıralandı:

- Hız artırımı sonucu üst yapıda oluşabilecek hızlı bozulmalara karşı yeterli denetimin yapılmaması.
- Makinistlerin tarifeye uygun bir hızda gitmelerine yardımcı olacak otomatik ya da yarı otomatik sistem ya da donanımların olmaması.
- Makinistlerin "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Sakarya 2'nci Ağır Ceza
Mahkemesi'ndeki davada, bilirkişi raporunun ulaşmasıyla karar bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-yuzde-50-kusurlu_54053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!