Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD’den Trenleri Sevdirmeye Teşvik

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) trene binme alışkanlığının küçük yaşta edinilmesi ve tren sevgisini aşılamak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanyada Ankara-Eskişehir hattı arasındaki hızlı tren dahil olmak üzere tüm yolcu trenlerinde 7-12 yaş arasındaki çocuklar yüzde 50 çocuk indiriminden faydalanabilecekler.

Hürriyet ANKARA
TCDD’den Trenleri Sevdirmeye Teşvik

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) trene binme alışkanlığının küçük yaşta edinilmesi ve tren sevgisini aşılamak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanyada Ankara-Eskişehir hattı arasındaki hızlı tren dahil olmak üzere tüm yolcu trenlerinde 7-12 yaş arasındaki çocuklar yüzde 50 çocuk indiriminden faydalanabilecekler.

TCDD yurt genelinde başlattığı kampanyayı duyurabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’yla da iş birliği yaparak tüm ilköğretim okullarına indirimli bilet uygulamasıyla ilgili afişler asacak.

Kampanyayı hayata geçirmeden önce Avrupa ülkelerindeki raylı sistem uygulamalarını incelediklerini söyleyen TCDD Ticaret Dairesi Başkanı Abdülkadir Gül, "Avrupa Birliği ülkelerinde 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanıyor. Bu uygulamaya geçilen ülkelerde çocuklu ailelerin demiryolu tercihine etken olduğu görülüyor" dedi. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar sonucu çocukluğunda trenle seyahat eden kişilerin sonraki dönemde de tren yolcusu olduğunu belirten Gül kampanyayı şöyle anlattı:

Trene teşvik

"TCDD trene binme alışkanlığının küçük yaşta edinilmesi ve tren sevgisini aşılamak için yeni bir kampanya başlattı. Ankara-Eskişehir hattındaki hızlı tren dahil olmak üzere tüm yolcu trenlerinde 7-12 yaş arasındaki çocuklar yüzde 50 çocuk indiriminden faydalanacaklar. Basit bir hesapla ulaşımın 20 TL olduğu bir hatta iki çocuğuyla seyahat eden bir aile 80 yerinde 60 TL ödeyecek. Böylece hem dünyada tercih edilen ulaşım modelinin teşviki sağlanacak hem de aile bütçesine bir katkı sağlanacak. Çocuklarımızı bir kez trene bindirirsek tren yolcusu oluyor. Bakırköy Belediyesi’nin bir 10 Kasım’da çocukları özel bir trenle Anıtkabir’e getirme etkinliği vardı. O etkinliğin sonunda çocuklar üzerinde bir anket yaptık. Çocuklarımızın yüzde 93’ü ileride yapacağı seyahatlerde treni tercih edeceğini ifade etti. Biz de çocuklarımızın dünyada tercih edilen bu ulaşım aracını kullanabilmeleri, sevmeleri ve tercih etmeleri için böyle bir kampanya başlattı."

Bir kez binen tren yolcusu oluyor

Türkiye genelindeki tüm ilköğretim okullarına kampanyayla ilgili afişlerin asılacağını söyleyen Gül, "Yaptırdığımız anketler sonucu çocukların bir kez trene binmeleri halinde seyahatlerde tren yolcusu olmak istedikleri ortaya çıkıyor. Bu kampanyanın da ana hedefi çocuklarımızda tren sevgisi aşılamak" dedi.

Avrupa ülkelerinde çocuklara yüzde 50 indirim uygulanıyor

Kampanyayı hayata geçirmeden önce Avrupa ülkelerindeki raylı sistem uygulamalarını incelediklerini söyleyen TCDD Ticaret Dairesi Başkanı Abdülkadir Gül, "Avrupa Birliği ülkelerinde 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanıyor. Bu uygulamaya geçilen ülkelerde çocuklu ailelerin demiryolu tercihine etken olduğu görülüyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcddden-trenleri-sevdirmeye-tesvik_68805.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!