Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

1 Rezidansa 3 Okul Feda

Tekel Binaları Rezidans Oluyor!

Çankaya’daki Gürel Tower Residence’in Sahibi Gürel Ailesi’nin 2009’da satın aldığı Tekel binalarına rezidans onayı çıktı. Kahramanlar’da 7 bin 699 metrekare alanda yapılacak proje için yeni imar planı 17 Şubat’a kadar askıya çıkarıldı.

yapi.com.tr
Tekel Binaları Rezidans Oluyor!

Ege'de Son Söz'den Sinan Doğan'ın haberine göre, Kahramanlar’daki Eski Tekel Yaprak Tütün Bakım İşletme Atölyeleri’nin bulunduğu arsaya rezidans onayı çıktı. Çankaya’da Gürel Towers’i yapan Gürel Ailesi’nin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan satın aldığı Tekel binalarının 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değiştirildi.  Toplam 7 bin 699 metrekare büyüklüğündeki arsanın İzmir 5. İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda değiştirilen imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarıldı. Planlar 17 Şubat’a kadar askıda kalacak.

Kıyasıya ihaleden aldılar

Tekel'in Alsancak'taki 7 bin 699 metrekare büyüklüğüne sahip olan tütün bakım işletmelerinin bulunduğu atölyeler için ihale 2009 yılında gerçekleşti.

İhaleye Erdoğan Özgörkey, Halil Yüzer, Abdülkadir Gültekin ve Gürel Ailesi ile Karabacak Ailesi’nin oluşturduğu konsorsiyum girdi. Yazılı ve sözlü turlar sonucunda ihaleyi 14 milyon 750 bin TL ile en yüksek teklifi veren Gürel ve Karabacak ailelerinin oluşturduğu İzmir Ortak Girişim Grubu kazandı. İhale sonrası Sunel Tütün Murahhas Üyesi Noyan Gürel, "Güzel bir proje hazırlayıp Alsancak'a yakışır yatırım yapacağız. Bu proje aynı zamanda Alsancak'ın otopark sorununu da çözecek" diye açıklama yaptı. Ancak aradan geçen sürede arsa sahipleri ile belediye arasında imar sorunu çözülemedi. Karabacak ailesi de bir süre sonra ortaklıktan çekildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekel-binalari-rezidans-oluyor_128113.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!