Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tekfen, 222 Milyon Dolara Kuveyt’te ‘Depo’ Yapacak

Tekfen, 222 Milyon Dolara Kuveyt’te ‘Depo’ Yapacak

Hürriyet



b>Tekfen, Kuveyt devletinin petrol şirketi olan KOC için 8 petrol deposu inşa edecek. 222 milyon dolarlık proje tamamlandığında KOC’un petrol depolama kapasitesi 16 milyon varilden 20.9 milyon varile çıkacak.

TEKFEN İnşaat, Kuveyt devlet petrol şirketi KOC’un ham petrol depolamada kullanacağı 8 tankın inşası için açtığı ihaleyi kazandı. Tekfen’den yapılan açıklamada, petrokimya alanında anahtar teslimi olması bakımından önem taşıyan projenin, toplam 222 milyon dolara mal olacağı kaydedildi.

24 AYDA BİTECEK:

Açıklamada, projenin birinci aşamasında yer alan ilk 3 tankın inşaatının 2006 yılının Kasım ayında, kalan 5’inin ise 2007 yılının Temmuz ayında tamamlanmasının, toplam 24 ay sürmesi planlanan projede 1400 kişinin istihdam edilmesinin öngörüldüğü belirtildi. Açıklamaya göre, proje kapsamında Tekfen, tankların mühendisliği, imalatı ve montajının tamamını yapacak. Tekfen, anlaşma kapsamında ayrıca, boru hatları, elektrik ve yangın önleme sistemleri ile çevresel korumaya ilişkin düzenlemeleri de üstlendi.

8 DEPO BİRDEN:

Her biri 610 bin varil kapasiteli olarak projelendirilen 8 tankın da faaliyete geçmesiyle KOC şirketinin ham petrol depolama kapasitesi, 16 milyon varilden 20.9 milyon varile yükselecek. Anlaşmanın imza törenine, Tekfen adına Taahhüt Grubu’ndan Sorumlu Tekfen Holding Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir ve Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Osman Birgili katılırken, Kuveyt tarafını, sözleşmeye imza atan KOC Başkanı ve Genel Müdürü Farouk Al-Zanki ile birlikte KOC Başkan Yardımcısı Fahad Al-Ajmi temsil etti. İmza töreninde ayrıca, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği ve Ticaret Ataşeliği üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

BTC REFERANSI:

Tekfen’in Amerikalı ve Güney Koreli rakiplerini geride bırakarak ihaleyi kazanmasında, KOC nezdindeki kredibilitesi ve BTC projesi kapsamındaki Ceyhan Kara Terminali’nde bulunan tank çiftliğini başarıyla tamamlamasının etkili olduğu ifade edilen açıklamada, Kuveyt’te 1970’li yıllardan bu yana önemli taahhüt projelerine imza atan Tekfen’in, KOC için daha önce petrol depolama tankları ve boru hatları projelerini de başarıyla tamamlayarak teslim ettiği hatırlatıldı.

Hazar’a futbol sahası kadar platform yapıyor

TEKFEN Holding, Bakü-Ceyhan Boru Hattı projesi kapsamında ilk terminallerden birinin de yapımını üstlenmişti. Tekfen, BP’den aldığı bu proje kapsamında Hazar Denizi’nde kullanılacak petrol platformlarının 18 bin ton ağırlığında ve bir stad büyüklüğündeki üst modülünü yapıyor. Sadece bu üst modülün bedelinin 180-190 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Bu modül, başka bir grubun yaptığı dubalar üzerine oturtulacak. Tekfen bunun dışında BP’den ikinci modülü yapma işini de aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekfen-222-milyon-dolara-kuveytte-depo-yapacak_30381.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!