Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tekzen, Bir Yıllık Elektrik Tüketimini Güneşten Sağlayacak

Tema, Enat ve Çedbik gibi kurumlarla organik bağından hariç, gerçekleştirdiği projeleriyle de adından sıkça söz ettiren TEKZEN; şimdi de güneş enerjisi sektöründe proje geliştirme hizmeti veren İres Enerji (Akıllı Yenilenebilir Enerji Sistemleri), nam-ı diğer Solar Baba’nın piyasaya sunduğu sistemiyle de ekosistemi selamlıyor.

yapi.com.tr
Tekzen, Bir Yıllık Elektrik Tüketimini Güneşten Sağlayacak

Türkiye’nin öncü yapı marketi zincirlerinde Tekzen’den güneş enerjisiyle ilgili yeni bir adım attı. 45 ilde, 90 mağazası ile müşterilerine hizmet veren Tekzen, Aydın mağazasının çatısına 200  kilovatlık bir güneş enerjisi sistemini kurmaya hazırlanıyor. Tekzen, böylelikle bir yıllık elektrik tüketiminin tamamını güneşten sağlayacak. Yaz aylarında üretilecek fazla elektriği de lisansız elektrik üretimi yönetmeliği kapsamında, bölgedeki dağıtım şirketlerine satacak.

Aydın Tekzen'de Pilot Uygulama

Konuyla ilgili; ülkemizin en çok güneş alan bölgelerinden Ege’nin güneşini enerjiye çevirmenin öneminin altını çizen Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girgin; “Tekzen Aydın Mağazamız’daki pilot uygulamadan sonra Güney Bölgeleri’ndeki diğer mağazalarımızda ve önümüzdeki aylarda, Manavgat ve Fethiye’de açacağımız mağazalarımızda da bu sisteme geçmeyi hedefliyoruz. Dünyada fiyatı kilovat başı, 1500 dolara kadar düşen, bu bedava enerji kaynağına sektörden ve halktan ilgi büyük. Tekzen, bu yatırımıyla bugünkü elektrik fiyatları bazında, 8 yılda amorti etmeyi planlıyor. Böyle bir uygulama, bölge ekonomisini de canlandıracaktır ayrıca elde edilen elektrik, yeni projeler üretilmesine de destek olacaktır” diyor ve ekliyor: “Bu yıl ayrıca Tekzen’in Kurumsal Satış Bölümü tarafından otel, üniversite, okul, kampuslar, askeri tesisler, siteler, park yerleri, hastaneler ve benzeri yerler için yatırımlarımız olacak.”

Bu arada, Türkiye’de ilk defa uygulanacak finansal yöntemle Tekzen, kuracağı sistem bedelini elektrik parası öder gibi taksitle ancak şu andaki mevcut tarifeden daha ucuz bir fiyatla ödeyecek ve belli bir süre sonra sistemin sahibi olacak.

Bu kapsamda, bugüne kadar gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarında, çevre ve doğayla hemhal olan, ayrıca TEMA, ENAT ve ÇEDBİK gibi kurum-vakıfların yönetiminde desteği-imzası bulunan Tekzen, bu güneş atağıyla da farkındalığını ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekzen-bir-yillik-elektrik-tuketimini-gunesten-saglayacak_103925.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!