Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Teleferik Yamaçlarına İmar İzni

Balçova ve Narlıdere Belediyeleri’nin sessiz kaldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin çekincelerini bildirdiği plan hakkında Mimarlar Odası isyan bayrağı açarken, plan sessiz sedasız askıya çıktı. Daha önce hastane karşısındaki termal alanı imara açan Bakanlık, Sakarya caddesi boyunca Teleferik Yamaçları, baraj yolu çevresi, Narlıdere’de de Prenses Otel

Hürriyet Gazetesi
2 Teleferik Yamaçlarına İmar İzni

alçova ve Narlıdere Belediyeleri’nin sessiz kaldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin çekincelerini bildirdiği plan hakkında Mimarlar Odası isyan bayrağı açarken, plan sessiz sedasız askıya çıktı. Daha önce hastane karşısındaki termal alanı imara açan Bakanlık, Sakarya caddesi boyunca Teleferik Yamaçları, baraj yolu çevresi, Narlıdere’de de Prenses Otel çevresini plan sınırlarına dahil etti. Sağlık-turizmini öngören planda en çarpıcı karar ise, 1980 Askeri Darbesi’nden sonra Teleferik sırtlarında ormanlık alanın içine yapılan ve İzmirlilerin "Çürük diş" olarak bildiği binaların örnek alınması oldu.  Planda, bu binaların üzerinden çekilen sınırla sağa ve sola doğru, çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu yeşil bölge imara açıldı. Turizm tesisleri yapılana kadar konut yapımına da olanak sağlandı. Emsal da 0,40 olarak tespit edildi.

Mimarlar itiraz etti

Askı süresinde itirazda bulunan Mimarlar Odası İzmir Şubesi, planla ilgili zehir zemberek rapor hazırladı. Öncelikle planlamanın bütünlüğü açısından, aynı tarihler içinde yine Bakanlık tarafından hazırlanan İzmir Turizm Merkezi İnciraltı kesimi Çevre Düzeni planından kopuk, o planla ve kentle ilişkilenmeyen ve bütünlük sağlamayan bir plan olduğunu belirtilen raporda bu nedenle de sözkonusu planın planlama ilkelerine aykırı olduğu bildirildi.

Hukuka başvuracağız

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, planı doğru bulmadıklarını, gerekçelerini de raporlarında açıkca yazdıklarını söyledi. Topal, "Planın öngördüğü kararların düzeltilmesi için gerekli itirazı yaptık. Ancak, yanıt alamadık. Kamu yararı görmediğimiz, planla ilgili hukuki girişimlerimizi yapacağız" dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, planın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlandığını söyledi. Belediyelerin muvafakat verdiğini belirten Batur, "Narlıdere ilçesini kapsayan bölüm az. Prenses Otel’in karşısında 150 metre kadar içerdeki parsel sağlık turizmine yönelik planlandı. Balçova’yı etkiler" dedi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, teleferik sırtlarında plan dahilinde orman alanı olmadığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/teleferik-yamaclarina-imar-izni_70384.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • çarpik ve rantiyeci planlama yapilmadigi sürece. her yapilana karşi durmak yanlişligine düşmeyelim. izmir ve şehir halki daha iyi yapilaşma bekliyor. Önce araba fabrikalarina üretimi durdurmasini söylesinler, zira izmir içinde caddede araba park cepleri yapsinlar. yoksa tenkit kolay, teklif ortaya koymak önemli olmalidir. YANITLA
  • çok yahşi haber YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!