Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tema Park'ta En Yüksek Teklif Astay'dan

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Halkalı Atakent'te yaptıracağı uluslararası eğlence ve doğa parkı için düzenlediği ihalenin ikinci aşaması tamamlandı. İlk ihaleye teklif veren 3 firmadan 2'si, ikinci aşamada tekliflerini yükseltmeyerek elenirken, Astay Gayrimenkul Yatırım öncülüğündeki girişim grubu en yüksek teklifi verdi.

CNN Türk
Tema Park'ta En Yüksek Teklif Astay'dan

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Halkalı Atakent'te yaptıracağı uluslararası eğlence ve doğa parkı için düzenlediği ihalenin ikinci aşaması tamamlandı. İlk ihaleye teklif veren 3 firmadan 2'si, ikinci aşamada tekliflerini yükseltmeyerek elenirken, Astay Gayrimenkul Yatırım öncülüğündeki girişim grubu en yüksek teklifi verdi.

TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında yapılan ihalenin ikinci aşamasında, İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, firmalardan sözlü olarak son tekliflerini istedi. İlk ihalede teklif veren Biat İnş. San. ve Tic. AŞ - Akdağlar Mad. San. ve Tic. A.Ş - Eko Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı ile Türkerler İnş. Tur. Mad. Ener. Tic. San. - Makro İnş. Tic. Ltd. Şti. - Durmaz İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, tekliflerini yükseltmeyeceklerini bildirdi.

Astay Gayrimenkul İnş. Yat. Tur. Aş - Özyazıcı İnş. Elek. Mak. Müş. ve Taah. ve San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı ise sözlü turda, 560 milyon YTL'lik gelir beklentisini değiştirmezken, idareye yüzde 1 gelir payı ve ayrıca 73 milyon YTL katkı payı önerdi.

Çağatay Göktayoğlu, tekliflerini artırmayan diğer 2 firmanın elendiğini belirtirken, teklif veren Astay Gayrimenkul öncülüğündeki gruptan, tekliflerini yazılı hale getirerek, son şeklini vermelerini istedi. Bunun üzerine firma temsilcileri, son tekliflerini yazılı hale getirerek, komisyona sundu.

Komisyon tarafından açılan teklife göre firma, projeden toplam 585 milyon YTL gelir bekliyor. Sağlanan gelirin bu tutarın üzerine çıkması halinde, TOKİ'ye yüzde 1 gelir payı verilecek. Firma, TOKİ'nin katkı payını da son teklifinde 84 milyon 798 bin 750 YTL'ye yükseltti. Komisyon Başkanı Çağatay Göktayoğlu, teklifi değerlendirdikten sonra karar vereceklerini bildirdi.

Astay Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Atilla Öztürk, ihaleden sonra gazetecilerin sorusu üzerine, şu anda bu konuda yorum yapmak istemediğini, TOKİ'nin kesin sonucu bildirmesinin ardından açıklama yapacaklarını söyledi. Öztürk, "İhaleyi kazanmak bizi mutlu etti. Türkiye'ye önemli bir eser kazandırmayı ümit ediyoruz. Sonucu hep birlikte izliyoruz. Hepimize hayırlı olsun" dedi. Atilla Öztürk, "Yabancı ortak olacak mı?" sorusuna ise "Şu anda bu konuda konuşmak doğru değil. İhalenin sonuçlanmasını bekliyoruz" karşılığını verdi.

Proje ile toplam 1,4 milyon metrekarelik arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılması öngörülüyor. Arazinin doğa ve eğlence parkı alanı olarak ayrılan bölümü dışındaki alanlara, 20 bin civarında lüks konut ve iş merkezi inşa edilecek. Proje kapsamındaki parklar, havuzlar, sinemalar, kafeler, büfeler, eğlence ve kültür alanları, ihaleyi kazanan firma tarafından bedelsiz yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, uluslararası eğlence ve doğa parkı projesi kapsamında yapılması gereken rekreasyon alanlarının 36 ayda tamamlanması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tema-parkta-en-yuksek-teklif-astaydan_64424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!