Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Temiz Enerji Bilinçli Ev Tasarımı Yarışması

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, enerji konusunda hedeflerinin hem yenilenebilir enerji, hem de enerji verimliliği konusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm imkanlar ve fırsatlardan yararlanmak olduğunu söyledi.

yapi.com.tr / AA
Temiz Enerji Bilinçli Ev Tasarımı Yarışması

Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Temiz Enerji Araştırma Uygulama Merkezi (YETAM) Temiz Enerji Vakfı (TEMEV), Ostim Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile '2. İklime Uyumlu Temiz Enerji Bilinçli Ev Tasarımı Yarışması Ödül Töreni', Ostim OSB Eğitim Salonunda yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Karahocagil, kalkınmanın zor bir konu olduğunu belirtirken, kalkınırken çevreye zarar vermemenin ise kalkınma kadar önemli olduğunu ifade etti.

GAP Eylem Planı kapsamında yaptıkları bir çalışmada bölgedeki önemli rekabet gücü alanlarından birinin enerji olduğunu tespit ettiklerini anlatan Karahocagil, bölgede kalkınmayı sağlarken, enerji anlamında çevreye zarar vermemeyi amaçladıklarını söyledi.

GAP İdaresi olarak yenilenebilir enerji alanına da girdiklerini ifade eden Karahocagil, ''hedefimiz hem yenilenebilir enerji hem de enerji verimliliği konusunda bölgedeki bütün imkanlardan ve fırsatlardan yararlanmak'' dedi.

OSTİM Başkanı Orhan Aydın da temiz enerji konusuyla ilgilendiklerini belirtirken, sanayicinin temiz enerji ve enerji verimliği konusunda yeterli bilince sahip olmadığına işaret etti.

Kendilerinin enerji konusunda küme çalışması oluşturduklarını anlatan Aydın, bulundukları binada da güneş, rüzgar, yer ısıtması gibi temiz enerji uygulamalarını kullandıklarını, böylece yüzde 55'e yakın tasarruf sağladıklarını kaydetti.

Temiz sanayi şehri kurmayı amaçlayan bir çalışma üzerinde de durduklarına dikkati çeken Aydın, temiz enerji ve enerji verimliliği kapsamında tematik bir teknopark projesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Aydın, ''temiz enerji ile daha yakın bir şekilde ilgilenmek ve bunu sanayi bölgelerinde yaygınlaştırmak istiyoruz'' dedi.

TEMEV Başkanı Demir İnan ise temiz enerjinin giderek öneminin arttığına işaret ederek, gelecek kuşakların zorunlu olarak temiz enerji ve enerji verimliliği konularıyla ilgileneceğini belirtti.

Temiz enerji konusunda üniversitelerce yapılacak çalışmalara ivme kazandırmak için temiz enerji bilinçli ev tasarım yarışması düzenlediklerini anlatan İnan, temiz enerjinin daha da yaygınlaştırılması öve özendirici hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/temiz-enerji-bilincli-ev-tasarimi-yarismasi_84052.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!