Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Teos'a Bir Sponsor Daha

12 yıl aradan sonra tekrar kazılara başlanan Teos Antik Kenti'ne Agora AVM'nin kurucusu Gürcan Oral da destek olma kararı aldı. İzmir'e Agora Alışveriş Merkezi yatırımını yapan Odak Şirketler Grubu'nun Başkanı Gürcan Oral, kazılara destek olma kararı aldı.

yapi.com.tr / AA
Teos'a Bir Sponsor Daha

12 İon kentinin en önemlileri arasında yer alan Teos Antik Kenti'nde, 12 yıl aradan sonra tekrar başlayan kazı çalışmalarına bir ayda ikinci sponsor da geldi. İzmir'e Agora Alışveriş Merkezi yatırımını yapan Odak Şirketler Grubu'nun Başkanı Gürcan Oral, kazılara destek olma kararı aldı.

Teos Antik Kenti kazıları sponsorluk protokolü İzmir Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşma yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin en önemli tarihsel mirasları arasında yer alan ve İon kentlerinin en önemlilerinden olan Teos Antik Kenti'nde kazılara 12 yıl ara verildiğini, kaybedilen bu zamanı telafi edebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Seferihisar Belediyesi ile kazı alanındaki mülkiyet sorunlarını çözdüklerini, ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Kadıoğlu başkanlığındaki kazı heyetinin çalışmalara başladığını kaydeden Kıraç, Teos'un en kısa zamanda kentin kültür hayatına kazandırılmasını, insanlar tarafından kullanılır hale getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

İzmir'de 30'a yakın kazının sürdüğünü, Efes'in 120, Bergama'nın 100 yıldır kazıldığını ifade eden Kıraç, kazı çalışmalarının hızla ilerlemesini umduklarını söyledi.

Kıraç, ''Sponsorlar geldikçe Teos'un geleceğine ilişkin ümitlerim artıyor'' dedi. Teos'un antik dönemde sanatçılar kenti özelliğiyle ön plana çıktığına dikkati çeken Kıraç, ''Seferihisar'ı da bir sanatçılar kenti yapmak için elimizde güzel bir tarihi mirasımız var'' diye konuştu.

Kazılara sponsor olan Odak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral ise Agora Alışveriş Merkezi'nin ismiyle bölgenin antik zenginlikleriyle karşılıklı etkileşim içine girdiğini, tarihi ve kültürel çalışmalara destek olmayı görev olarak gördüklerini ve gelecek yıllarda da destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Mali büyüklüğü açıklanmayan protokol, Vali Kıraç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve iş adamı Gürcan Oral tarafından imzalandı.

Teos Antik Kenti kazılarına bir ay önce Yaşar Holding'in Eski Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu da 3 yıllığına 90 bin lirayla destek olmuştu.

ETİKETLER: firma arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/teosa-bir-sponsor-daha_85405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!