Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tepe Grubu Nautilus'u Satıyor

Tepe Grubu Nautilus'u Satıyor

Vatan
1 Tepe Grubu Nautilus'u Satıyor

kfen ile birlikte Atatürk Havalimanı'nın 15.5 yıllık işletmesine 3 milyar dolar ödeyen Tepe Grubu alışveriş merkezlerini satma kararı aldı. Tepe Nautilus, Konya, Gaziantep, Kartal ve Adana'daki alışveriş merkezleri paket olarak satılacak.

Ekonomide son dönemde canlanan alışverişlerde Tepe Grubu'nun hızına yetişilmiyor. Tepe Grubu, geçtiğimiz günlerde kendine ait 25 sinema salonunu 14 milyon dolara Mars Entertainment Group'a satmıştı. Akfen ile birlikte Atatürk Havalimanı işletmesini 15.5 yıl daha alan, bu arada Havaş'ı da bünyesine katan TAV'ın ortağı Tepe, şimdi yeni bir satışa hazırlanıyor. İhsan Doğramacı tarafından kurulan Tepe Grubu, sahibi olduğu alışveriş merkezlerinden çıkma kararı aldı. Bunun için Dış Yatirım'la anlaşan Tepe Grubu, daha şimdiden teklifleri toplamaya başladı.

İlk alışveriş merkezini Ankara'da Bilkent Center adıyla açan Tepe Grubu, ardından Gaziantep, İstanbul Kartal, Adana, Konya ve İstanbul Kadıköy'de Tepe Nautilus'u devreye sokmuştu.

Bilkent Center Dışındakiler Satılık
Tepe Grubu, alışveriş merkezleri arasındaki ilk gözağrısı olan Bilkent Center dışındakilerinin kapısına satılık levhasını astı bile. Mevcut beş alışveriş merkezini tek tek değil, bir paket olarak satmaya hazırlanan Tepe Grubu, böylece hem kendisi hem de talip olan alıcı gruplar için daha büyük değer yaratmayı hedefliyor. Özellikle İstanbul Kadıköy'de yer alan hem dizaynı hem de yarattığı trafikle kısa sürede büyük gelir elde eden Tepe Nautilus'un, bu paketin değerini daha da artıracağı söyleniyor. Beş alışveriş merkezinden oluşan 'paket'in pazarlık kapısının ise en az 100 milyon dolardan açılacağı ifade ediliyor.

Talipler arasında Akmerkez'i alan Hollandalı gayrimenkul devi Corio gibi çok sayıda yabancının bulunduğu vurgulanıyor. Satış işleminin yılbaşına kadar tamamlanması da öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tepe-grubu-nautilusu-satiyor_31640.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • TEPE NAUTILUS'UN SATILIŞI EMLAK PİYASASINI NASIL ETKİLER? gulcancukadar@mynet.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!