Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tepeüstü, Anadolu'nun Maslak'ı Oluyor

Ümraniye Tepeüstü, son 3 yılda peş peşe yükselen plazaları ve konut projeleriyle Anadolu yakasının en cazip bölgesi haline geldi.... Bazı şirketlerin merkez ofislerinin taşınmasıyla Anadolu’nun Maslak’ı olma yolunda ilerleyen Tepeüstü’nde ev fiyatları 1 yılda yüzde 25 arttı.

Sabah Emlak /Esen EVRAN



br/>

Son üç yılda ard arda yükselen plazaları ve konut projeleriyle Anadolu yakasının en cazip bölgelerinden biri olan Ümraniye Tepeüstü, hızlı bir dönüşümün içine girdi. Konut projelerinde çok, bazı şirketlerin merkez ofislerinin taşınmasıyla Anadolu yakasının Maslak'ı olma yolunda ilerleyen Tepeüstü'nde konut fiyatları da son bir yılda yüzde 25 oranında arttı. Tepeüstü'ne, TEM'den çıktıktan sonra ikinci Ümraniye sapağından girip sol kolu takip ederek ulaşıyorsunuz. Bu bölge aynı zamanda Kavacık, Altunizade ve Kozyatağı'nın kesişme noktası olmasıyla da cazip. Trafiğin açık olduğu zamanlarda Boğaziçi Köprüsü'ne 7, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 5 dakika gibi kısa bir sürede ulaşmak mümkün. Tepeüstü, sınırları çok net çizilmiş bir bölge değil; E6'nın Ümraniye - Alemdağ Caddesi arasında kalan bir bölümü, bir de E6'da sağ ve solda yola cepheli olan bir bölüm var. Dudullu, Modoko ve İMES Sanayi bölgesine de oldukça yakın. Beş yıl öncesine kadar imarsız ve plansız bir görünüme sahipken, semte önce plazalar gelmeye başladı. Finansbank, Bosh, Bayer, Casper Computer, Citybank, Nobel İlaç gibi birçok şirketin plazalarının bulduğu semte son olarak Casper Bilgisayar da 40 milyon dolarlık bir üretim merkezi inşa etti.

Arsa maliyetleri yükseldi
Ulaşım yollarının gelişmişliği, iki yıl önce İsveçli mobilya zinciri IKEA'nın bu bölgeyi seçmesini sağlarken, TEM'den girişinin çok kolay olması geçtiğimiz Mayıs ayında IKEA'nın da Tepeüstü'nde açılmasını sağladı. IKEA'nın yanındaki arazide Metro Group'un Meydan Alışveriş Merkezi ve Real Hipermarket'in inşaatı da başlayınca o bölge alışveriş ve eğlencenin merkezi olma özelliğini güçlendirdi. Çok değil, 3-4 yıl öncesine kadar İstanbul'un varoşu olarak bilinen, sadece meraklılarının Karedeniz Pide salonlarına gitmek için uğradığı bir yer olan Tepeüstü'nde Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı kapalı yüzme havuzunun açılışı da yakında gerçekleştirilecek. Bütün bunlar hem arazi fiyatlarını hem de nitelikli konutların fiyatlarını yükseltmiş. Özellikle Ağaoğlu My Town'un çevresindeki tek tük boş arazilerde yeni inşaatlar yapılıyor ki site dairesini aratmayacak lükse sahip. Bu konutlar da yakınındaki projenin ismiyle pazarlanıyor. My Town içinde ofis açan Remax ABC'nin sorumlusu Murat Çakar, hem kiralama hem de satış fiyatlarında bir yıl önceye göre yüzde 25-30 artışlar olduğunu söyledi. Çakar, "Çevremizdeki boş arsalara inanılmaz bir talep var. Buralarda yapılan binalar da bizim projeleri aratmayacak lükslere sahip. Şu anda My Town'da 3+1 daire fiyatları 420-440 bin YTL arasında değişiyor. Biraz daha aşağıda yer alan My City'de de, 330-350 bin YTL arasında. IKEA'nın arkasındaki Sur Yapı'nın Selvice Evler projesinde de 3+1'ler 360-370 bin YTL" diye konuştu.

Pek çok proje tamamlanıyor

Sur Yapı'nın IKEA'nın yanında inşaatına başladığı Selvice Evler'de de yaşam başlamak üzere. Bu arada bölgedeki en büyük proje Kiptaş'ın Yeşil Vadi Konakları. İnşaatı 3 yılı aşkın süredir devam eden Yeşil Vadi'de az katlı blokların bazılarında teslimatlar yapılmış. Sırtını ormana dayayan projede rezidans dairelerin inşaatları ise sürüyor. Bölgede Ağaoğlu My Town, Yeşil Vadi Konakları, Sur Yapı ve Artell- Koytur'un toplamda 3 bine yakın konutu yer alıyor. Tepeüstü'nde inşa edilen sitelerin özelliklerine göz gezdirirken Ümraniye değil de daha çok Etiler'deki bir site tarif ediliyor sanıyorsunuz. Örneğin, Yeşil Vadi Konakları'nda parmak izinizi tanıyan daire kapıları, yüksek site güvenliği, çarşı, sosyal tesisler, okullar ve cami bulunuyor. Garajlar her daireye iki otopark düşecek şekilde tasarlanmış. Çoğu dairenin orman manzarası var. Proje tamamlandığında ormanda yürüyüş parkurları da yapılacak. Her daireye 350 meterakare yeşil alan düşüyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/tepeustu-anadolunun-maslaki-oluyor_53385.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!