Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Terkos Gölü'nde Su Çekilince Tarihi Yol Ortaya Çıktı

Terkos Gölü'nde çekilen sular nedeniyle tarihi yol ortaya çıktı. İlk incelemede yolun Roma döneminden kalmış olabileceği belirtiliyor.

yapi.com.tr
Terkos Gölü'nde Su Çekilince Tarihi Yol Ortaya Çıktı

İstanbul'da yağışlar baraj doluluk oranlarındaki düşüşü durdururken, doluluk oranı, 16 Aralık Çarşamba günü yüzde 21.83 olarak ölçüldü. Neredeyse 48 saat aralıksız yağan yağmur sonrasında yapılan ölçümlerde doluluk oranında sadece 0.18'lık bir artış yaşandığı ortaya çıktı. 14 Aralık tarihinde 21.65'e kadar düşen baraj doluluk oranı yağışlarla 15 Aralık'ta 21.71, 16 Aralık'ta ise yüzde 21.83 olarak ölçüldü.

DHA’da yer alan habere göre; İstanbul'a su sağlayan önemli barajlardan biri olan Terkos barajında doluluk oranı yüzde 22.82 olarak ölçüldü. Gittikçe küçülen Terkos baraj gölünün kıyılarının bazı bölümlerinde sular yüzlerce metre geri çekildi. Bu çekilme sonucu gölün Yazlık köyü kıyılarında tarihi bir yol ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemede önce Balkan savaşı yıllarından kaldığı düşünülen yolun daha eski olduğu tespit edildi. Tarihi yolun Roma döneminden kalmış bir kervan yolu olabileceği düşünülüyor.

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel, "Bu yıl yağışlar azaldığı için Terkos gölünün içi kurudu. Bulunduğumuz alan daha önce suyla doluydu. Ancak şu anda rahatlıkla yürüyebiliyoruz. Suların çekilmesiyle birlikte bölgede tarihi bir yol ortaya çıktı. Bu yolun Roma döneminde Asya ve Avrupa arasında gidip gelen kervanların yolu olduğunu düşünüyoruz. Kültür varlıkları kurumuna bu yolla ilgili belge ve bilgi verdik. Bu yolun tescillenmesini ve kültür varlıklarımız arasındaki yerini almasını istiyoruz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/terkos-golunde-su-cekilince-tarihi-yol-ortaya-cikti_183266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!