Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Termalde Plan Zamanı

Seferihisar Turizm Altyapı Hizmet Birliği toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki jeotermal kuyularla ilgili rezerv tespitinin tamamlandığını, planlama aşamasına geldiklerini söyledi.

Cumhuriyet EGE
Termalde Plan Zamanı

Seferihisar Turizm Altyapı Hizmet Birliği toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki jeotermal kuyularla ilgili rezerv tespitinin tamamlandığını, planlama aşamasına geldiklerini söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef ve turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, jeotermal konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verildi. Seferihisar’daki termal kuyularla ilgili bir sunum yapan Ali İçhedef, şu ana kadar 6 kuyunun fizibilite çalışmasının tamamlandığını ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'yle yapılan işbirliği çerçevesinde yapılan ölçümlerde kuyuların elektrik enerjisi üretebilecek kapasitede tespit edildiğini söyledi. 7. kuyu ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı belirten İçhedef, önümüzdeki günlerde bu kuyu için de sondaj çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Jeotermal enerji için 2005 yılından bu yana ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aziz Kocaoğlu, “Valililiğimizle birlikte yüzde 50 ortak olduğumuz İzmir Jeotermal A.Ş.’nin çalışmaları sonucunda çıkarılan bu suyun elektrik üretiminden seracılığa, termal turizmden turistik tesislere ve konutlara kadar bölgede çok farklı kullanım alanı olacak. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın” dedi. Kuyuların kullanım yetkisinin jeotermal şirketinde olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Kuyularda iyi bir performans yakalandı. Neticesi de kısa sürede alınacaktır. Bu kuyuların kente kazandırılması için trilyonlarca lira harcandı. 1 senedir rezerv tespiti yapılmasını heyecanla bekliyorduk. Rezerv tespiti yapıldı ve şimdi neyimiz var, neyimiz yok, kapasitemiz nedir artık biliyoruz. Bölgeyi kalkındırmaya en uygun yatırımı düşünüp buna uygun planlama ve projeler ile hayata geçireceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/termalde-plan-zamani_70737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!