Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Termik Santrallara Karşı Kıyı da Tepkili

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ağır Sanayi Bölgesi’ne kurulmak istenen termik santrallara bir tepki de Ege’nin karşı kıyısından yükseldi. Kirlilik yaratacağı gerekçesiyle karşı çıkan çevrecilere, komşu ülkeden tam destek geldi. Bakırçay Çevre Platformu’nca Aliağa’da düzenlenen “Termik santralın Ege’nin iki kıyısına etkileri” paneline, Yunanistan

Milliyet EGE
Termik Santrallara Karşı Kıyı da Tepkili

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ağır Sanayi Bölgesi’ne kurulmak istenen termik santrallara bir tepki de Ege’nin karşı kıyısından yükseldi. Kirlilik yaratacağı gerekçesiyle karşı çıkan çevrecilere, komşu ülkeden tam destek geldi. Bakırçay Çevre Platformu’nca Aliağa’da düzenlenen “Termik santralın Ege’nin iki kıyısına etkileri” paneline, Yunanistan Lesvos Valisi Pavlos Voyacis ve Ege’de Birlikte Var Olma Derneği Başkanı Stratis Pothas katıldı. CHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Bakırçay Çevre Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Yurttaş, Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Yakup Öztürk’le 22 yıllık termik santral çalışanı Servet Poyraz da söz aldı.

Vali Pavlos Voyacis, Aliağa’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti. Voyacis, şunları söyledi: “Burasıyla ilgili olarak aklımda duman ve kötü koku var. Günümüzde teknoloji sayesinde harikalar yaratmak mümkün. Belli bir maliyet göze alındığında çevre dostu işletmeler kurmak mümkün. Ama bu işletmecilerin işine gelmiyor. Mevcut sanayinin yanı sıra kurulmak istenen termik santralların Aliağa’ya en büyük ihanet olacağını söyleyebilirim. Sizlerle el ele vereceğim ve önlemek için ne gerekiyorsa yapacağım.”

Stratis Pothas da geçmişte Ege halkıyla Aliağa’da ve Bergama’da ortak çalışmalara imza attıklarını vurguladı. Pothas, çevrecilerin yürüttüğü mücadeleye tam destek vereceklerini kaydetti.

“Geçmişte başarıldı”

Kemal Anadol, Türk ve Yunan halklarının, 1989 yılında Foça’nın Gencelli Köyü’nde kurulmak istenen termik santrala karşı birlikte mücadele sergilediğini hatırlattı. Anadol, bugün de benzer bir dayanışmanın gerçekleştiğini dile getirdi, şöyle konuştu:

“O zaman Karşıyaka’dan Gencelli’ye kadar 50 kilometrelik insan zinciri oluşturulmuştu. Danıştay 10. Dairesi de açılan davada bakanlar kurulu kararnamesini iptal etmişti. İzmirliler’in, Egeliler’in ve çevreye duyarlı herkesin baş koyduğu bu dava böyle kazanıldı. Şimdi de bu topraklarda yaşayan, tatil yapan, havasını soluyan ve suyunu kullanan herkes aynı tepkiyi ortaya koymak zorunda. İki yakanın iki kardeş ülkesi olarak Aliağa’da verdiğimiz bu çevre mücadelesinde de galip geleceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/termik-santrallara-karsi-kiyi-da-tepkili_65701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!