Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TerraCity Yarın Açılıyor

Antalya'nın Lara bölgesinde 220 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen TerraCity alışveriş merkezi, yarın kapılarını ziyaretçilere açacak. Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması EriaPartners Kurum Ortağı Aytek Şavkan, firma olarak çevresiyle uyumlu, estetik, fonksiyonel gayrimenkul

yapi.com.tr / AA
TerraCity Yarın Açılıyor

Antalya'nın Lara bölgesinde 220 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen TerraCity alışveriş merkezi, yarın kapılarını ziyaretçilere açacak. Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması EriaPartners Kurum Ortağı Aytek Şavkan, firma olarak çevresiyle uyumlu, estetik, fonksiyonel gayrimenkul projelerini hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlattı. Yabancı ortaklarla 2011 sonunda 1 milyar dolarlık yatırım hedefine ulaşmayı, gelecek yılda bu rakamı daha yüksek noktalara çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Şavkan, Türkiye ile ilgili ise ekonomik anlamda geleceğe yönelik inançlarının tam olduğunu vurguladı.
 Şavkan, TerraCity'nin temelinin 13 ay önce atıldığını, 220 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip merkezin Antalya'nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olacağını kaydetti. Kiracılardan yoğun talep aldıklarını, bu talebin de yatırım kararının doğruluğunu gösterdiğini belirten Şavkan, şöyle konuştu:
    
''48 bin metrekare brüt kiralanabilir alana sahip olan bir alışveriş merkezi, haricinde bir yaşam merkezi olarak tasarlandı. Alışveriş yanında eğlence ve gastronomi hayatına yeni bir soluk getirmesini beklemekteyiz. Bünyesinde 150 ulusal ve uluslararası mağaza, 30 kafe ve gurme restoranlarla 180 markayı barındıran merkez, Antalya'yı ayrıca 40 yeni markayla tanıştıracak. 830 kişilik oturma alanına sahip gıda katı, çok salonlu sinema kompleksi, çocuklar ve gençler için eğlence mekanları ve bin 400 araçlık otoparkı ile TerraCity, uluslararası arenada da dikkati çekecek bir projedir.''
    
Projenin Antalya için yeni bir model oluşturacağını savunan Şavkan, ilk etapta yıllık 12 milyon ziyaretçi hedeflediklerini bildirdi. Alışveriş merkezinin Lara bölgesini de canlandıracağına inandığını söyleyen Şavkan, merkezin ayrıca bin 500 kişiye istihdam yarattığına dikkati çekti. Şavkan, Türkiye'deki istikrar devam ettikçe, yabancı sermayenin önemli çekim merkezlerinden biri olacağını belirterek, bunun ancak ulusal ve yerel yönetimlerin destekleriyle gerçekleşeceğine değindi.
   
The Skymark Tower
   
Bir soru üzerine EriaPartners olarak İstanbul Levent'te Büyükdere Caddesi'nde The Skymark Tower İstanbul adında yeni bir projeye başladıklarını anlatan Aytek Şavkan, yasal izinleri gelecek 2-3 ay içinde almayı beklediklerini ifade etti. Kule şeklinde olacak The Skymark Tower İstanbul'un ofis ve residence projesi olduğunu kaydeden Şavkan, bunun yanı sıra aynı bölgede başka ofis projeleri de yürüttüklerini bildirdi.
   
''Amacımız Türkiye'deki projeleri çoğaltmak''
   
Merkezi ABD'de bulunan global gayrimenkul yatırım yönetim şirketi Pramerica Avrupa'nın Üst Yöneticisi Eric Adler de, Avrupa'da birçok alışveriş merkezi ziyaret ettiğini, TerraCity'nin seçkin markalarıyla öne çıktığını söyledi. Yerli ve yabancı markaları ve yenilikçi mimarisiyle TerraCity'nin ''kendisinden söz ettirecek bir alışveriş merkezi haline geldiğini'' belirten Adler, yerel yönetimler ve alışveriş merkezinin yapımında görev yapan işçilere teşekkür etti.
 Pramerica'nın global ekonomik kriz döneminde Türkiye'de yatırım yapmaya devam etmeye karar verdiğini Adler, Türkiye'de yeni projelerle uzun vadede Türkiye'de bulunmak istediklerini bildirdi. Türkiye'nin doğu ile batı arasında köprü görevi üstlendiğine değinen Eric Adler, ''Amacımız Türkiye'deki projelerimizi çoğaltmak ve yeni açılışlarla sizlerle birlikte olmak'' dedi.
   
''Amacımız bu inci tanesini süsleyebilmek''
   
ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, Antalya'nın nüfusu hızla artan bir kent olduğunu, bu tarz projelerin ise Antalya'ya çok yakıştığını söyledi. Yatırımcıların Antalya'ya ''bir inci tanesi hediye ettiğini'' belirten Şapkacı, ''Bizim amacımız da bu inci tanesini biraz daha süsleyebilmek, biraz daha güzelleştirebilmek, kiracılarımızla destekleyebilmek'' dedi. Alışveriş merkezinin yüzde 100'ünün kiralandığını belirten Şapkacı, özellikle kriz döneminde yapımına başlanan merkezde bu sonuca ulaşmanın büyük başarı olduğunu kaydetti. Şapkacı, hedeflenen ziyaretçi sayısına ulaşıp ulaşamayacaklarına ilişkin bir soru üzerine de, şöyle konuştu:
    
''Alışveriş merkezleri bakımından Antalya'da bin kişiye düşen metrekare halen Avrupa'nın çok gerisinde. İstanbul ve Ankara'da bu 200 metrekarelere ulaşırken, Antalya'da TerraCity'nin katılmasıyla 150 metrekarelerde. Bu demektir ki aslında nüfusla kıyaslandığına kişi başına düşen metrekarede halen bir boşluk var. Bizim söylediğimiz 12 milyonluk bir rakam abartılmış değil. Mütevazı davranılmış bir rakam. 15 milyonlara da ulaşırız diyorum. Ama 12 milyona rahatlıkla ulaşacağız.''
   
TERRACITY
   
Pramerica Real Estate Investors ve Eriapartners tarafından geliştirilen TerraCity, Wafra Capital Partners ile Wafra Investment Advisory Group Inc'nin yönettiği bir fon aracılığıyla National Bank of Kuwait tarafından finanse edildi. Alışveriş merkezinin kiralama sürecinin ve yönetiminin sorumluluğunu, Almanya kökenli ECE'nin Türkiye ofisi ECE Türkiye üstleniyor.
    
TerraCity, enerji israfını engellemeye özen gösteren özel sistemiyle yeşil ilkelere uygun olarak faaliyet gösterecek. TerraCity'nin enerji tasarrufuna yönelik tam otomatik işletme tasarımı ile sıcak iklime rağmen kiracılarına Antalya'nın metrekare başına en düşük ortak alan masrafları düşüyor. 48 bin metrekare brüt kiralanabilir alana sahip TerraCity, bünyesindeki 150 mağaza, 30 restoran ve kafe ile toplam 180 markayı barındırıyor. Alışveriş merkezinde 830 kişilik oturma alanına sahip gıda alanı, çok salonlu sinema kompleksi, çocuklar ve gençler için eğlence alanları ve bin 400 araçlık otopark bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/terracity-yarin-aciliyor_87637.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!