Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tersanenin Kaçak Bölümlerine Belediyenin Yıkım Kararı Kesinleşti

Kocaeli'nde hizmet veren UM Denizcilik AŞ'nin kaçak yapılan bölümlerine yıkım kararı çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce birkaç kez uyardığı Yeniköy beldesindeki UM Denizcilik AŞ'ye ait kaçak ek havuzları, vinç ayaklarını ve doldurulan kısımları önümüzdeki günlerde yıkacak.

Zaman Gazetesi
Tersanenin Kaçak Bölümlerine Belediyenin Yıkım Kararı Kesinleşti

ocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce birkaç kez uyardığı Yeniköy beldesindeki UM Denizcilik AŞ'ye ait kaçak ek havuzları, vinç ayaklarını ve doldurulan kısımları önümüzdeki günlerde yıkacak. Yıkım kararı ile ilgili süreç 2006'da başladı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Şube Müdürlüğü kontrol ekipleri, UM Deniz Sanayi AŞ tarafından Hazine'ye ait arazide izinsiz ve projesiz olarak mevcut vinç ayaklarının batısında kazık çakmak amacıyla hafriyat ve dolgu çalışması gerçekleştirdiğini, deniz yüzeyi üzerinde 3 adet dolfin ayağı yapıldığını tespit etti. Bu tespitin ardından belediye encümeninin aldığı 26.9.2006 tarih ve 2147 sayılı kararı ile imalatın yıkımı ve para cezası kararı verildi. 22 Mart 2007 tarihinde yapılan incelemede ise dolgu çalışmasının bittiği ve havuz inşaatına başlandığı fotoğrafla tespit edildi. Ardından belediye encümeni tekrar yıkım ve para cezası kararı verdi.

Söz konusu alanda yapılan mevzuata aykırı uygulamalar ile ilgili olarak; ilgili bakanlıklar tarafından da kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan parselde şirketçe dolgu yapıldığı tespit edildi. Kullanılan alanlara ilişkin bakanlıklarca onaylanmış herhangi bir imar planının bulunmadığı, kıyı kenar çizgisinin kara yönünde kalan kısımları için de ilgili birimlerden gerekli izinlerin alınmadığı belirtilerek yapılan mevzuata aykırı uygulamalar hakkında gerekli işlemlerin yapılması istenildi. Bu sırada belediye encümen kararlarının iptali ve yürütmenin durdurulması için Kocaeli İdare Mahkemesi ve Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran şirketin itirazı reddedildi. Konuyla ilgili açılan bütün davaların sonuçlanması ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nün 17.9.2008 tarihli yazısında gerekli cezai ve yıkım işlemlerinin yapılması hususu bir kez daha hatırlatıldı. Büyükşehir Belediyesi söz konusu alanda yapılan vinç ayağı, hafriyat ve dolgu çalışması, 3 adet dolfin ayakları ve havuz inşaatı ile ilgili yıkımı gerçekleştirmek üzere tersane yönetimine tebligatta bulundu. Yıkım işlemi, alınan encümen kararları doğrultusunda 15 gün içerisinde gerçekleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tersanenin-kacak-bolumlerine-belediyenin-yikim-karari-kesinlesti_64248.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!