Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tespit Edilen 17 Okul Arsası Satış İçin Hazır

Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki değişiklik doğrultusunda, satışa sunulacak okul arsaları tespit edildi. Satış konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye arasında görüş ayrılığı var.

Sabah Gazetesi



b>Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki değişiklik doğrultusunda, satışa sunulacak okul arsaları tespit edildi. Satış konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye arasında görüş ayrılığı var.

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılacak değişiklik doğrultusunda bazı okulların arsaları satışa sunulacak. Bu konuda İstanbul'da 17 okul arsası tespit edildi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri yapılacak kanun değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis olan mülkiyeti Hazine'ye, il tüzel kişiliğine veya köy tüzel kişiliğine ait olan okul arsalarının satılacağını açıkladılar. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul'da satış için okul arsası tespiti yaparken iş merkezlerinin yoğunlaşması nedeniyle, öğrenci sayısının azaldığı okulları tercih ettiklerini açıkladı ve "Satılacak okul arsaları içerisinde İstanbul, Kabataş ve Haydarpaşa liselerinin olduğuna dair söylentiler var. Bu doğru değil. Tarihi binalara dokunulmayacak" dedi.

Nasıl yapılacak?
Okul arsalarının ne şekilde satılacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında görüş ayrılığı var. Maliye Bakanlığı yetkilileri okul arsası satışlarının ihale yoluyla satılmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise arsaların okul karşılığında satılmasından yana görüş belirtiyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, arsaların okul karşılığında satılmasının ortaya çıkan derslik açığına kısa sürede çözüm getireceğini, ihale yoluyla yapılacak satışlarda ise elde edilecek paranın Maliye Bakanlığı'na devredileceğini, bu durumun okul ihtiyacının kısa sürede karşılanmasına engel olacağını ileri sürüyorlar.

CHP karşı çıkıyor
Ana muhalefet partisi CHP ise okul arsalarının satışına karşı çıkıyor. CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı satışa sunulan Bakırköy Kız Meslek Lisesi arsasının Bakırköy'ün simgesi olan Özgürlük Meydanı'na katılması ve dar olan meydanın büyütülmesi için kampanya başlattı. Satışa sunulan okul arsalarından Maçka Akif Tuncel Meslek Lisesi ve Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi binaları ise tarihi bina olarak satılacak. Ayrıca Maçka İlköğretim Okulu'nun yan binası ise tarihi olduğu için satışı bu doğrultuda gerçekleştirilecek.

En gözde arsalar
Bir süre önce satışı yapılan Gedikpaşa İlköğretim Okulu'nun yerinin SİT alanı çıkması tartışmalara yol açtı. Satışa sunulacak arsaları değerlendiren emlakçılar, ismi geçen yerlerin Türkiye'nin en gözde arsaları olduğunu, satışlarının ihale yoluyla yapılması karşılığında büyük paraların elde edileceğini ileri sürüyor.

Satışa sunulacak okul arsaları

Satışı istenen ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan okulların isimleri şöyle:
- Maçka Akif Tuncel Endüstri Meslek Lisesi (Şişli),
- Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi (Şişli),
- Maçka İlköğretim Okulu (Şişli),
- İbrahim Öktem İlköğretim Okulu (Kadıköy),
- Fenerbahçe Lisesi (Kadıköy),
- Atatürk Fen Lisesi (Kadıköy),
- Kemal Atatürk Lisesi (Kadıköy),
- Bakırköy Anadolu Kız Meslek Lisesi (Bakırköy),
- Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi (Beşiktaş),
- Levent Kız Meslek Lisesi (Ortaköy),
- Çağlayan İlköğretim Okulu (Kağıthane).

Mülkiyeti Özel İdareye ait olan okullar:
- Gedikpaşa İlköğretim Okulu (Eminönü),
- Sait Çiftçi İlköğretim Okulu (Şişli),
- Kartaltepe İlköğretim Okulu ( Bakırköy),
- Ziya Paşa İlköğretim Okulu (Kağıthane).

Mülkiyeti Köy Tüzel kişiliğinde olan okullar:
- Polonezköy İlköğretim Okulu (Beykoz),
- Paşamandıra İlköğretim Okulu (Beykoz).

http://www.yapi.com.tr/haberler/tespit-edilen-17-okul-arsasi-satis-icin-hazir_50876.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!