Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

THBB 3. Yeşil Nokta Çevre Ödülü Alan Tesisleri Tanıttı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektöründe doğaya ve kentsel çevreye uyum konusunda üreticileri teşvik etmek amacıyla düzenlediği 3. Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nı kazanan ve Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından da ödüle layık görülen üç hazır beton kuruluşunu tanıttı.

yapi.com.tr/Filiz YAVUZ / Mesut TUFAN
THBB 3. Yeşil Nokta Çevre Ödülü Alan Tesisleri Tanıttı

b>Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektöründe doğaya ve kentsel çevreye uyum konusunda üreticileri teşvik etmek amacıyla düzenlediği 3. Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nı kazanan ve Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından da ödüle layık görülen üç hazır beton kuruluşunu tanıttı. Hyatt Regency'de 6 Temmuz 2007'de düzenlenen basın toplantısında hazır beton sektöründe yaşanan haksız rekabet tartışmaları ön plana çıktı.

Toplantısına THBB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayhan Paksoy, THBB Genel Sekreteri Ferruh Karakule, THBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ödül kazan firmalardan Akçansa Çim. San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gürdal, Nuh Beton A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Güleryüz ve Onur İnş. Malz. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Onur katıldı.

THBB üyelerinin THBB Çevre Denetim Listesi’ne göre üretim yaptığını söyleyen Dr. Ayhan Paksoy “Bugün üyelerimiz hem kalite standartlarına uygun üretim yapmak hem çevreye duyarlı teknolojileri kullanmak ve bunların sürekliliğini sağlamak için sektördeki diğer bir çok firmada bulunmayan sistemlere sahipler, önemli oranlarda yatırım yapıyorlar. Ancak, üyelerimiz standartlara sahip olmayan ve çevreye uygun üretim yapmayan üreticiler nedeniyle haksız rekabetle karşılaşıyorlar’’ dedi. Çevre kriterlerinin en önemli üyelik koşullarından biri olduğunu ifade eden Paksoy, tüm THBB üyelerinin tesislerinde, dış görünüm, hava kalitesinin korunması, gürültü ve vibrasyon, atık su kontrolü, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi, katı atık yönetimi, trafik yönetimi ve eğitim başta olmak üzere çevreye duyarlı bir çok uygulamanın olduğunu söyledi.


Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen ‘‘3. Yeşil Nokta Çevre Yarışması’’na katılan Betonsa’nın Edremit Tesisi, Nuh Beton’un Tuzla Tesisi ve Onur Beton’un Hadımköy Tesisi yapılan denetimlerin sonunda ‘’3. Yeşil Nokta Çevre Ödülü’’nü almaya hak kazandı. Bu ödülün yanısıra ‘’3. Yeşil Nokta Uluslararası Çevre Temsil Ödülü’’ alan tesisler, Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından 8 Haziran 2007 tarihinde İspanya Seville’de Türkiye’yi temsil ederek Çevre Ödülü'nün de sahibi oldu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/thbb-3-yesil-nokta-cevre-odulu-alan-tesisleri-tanitti_55104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!