Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

THBB Araştırma Sonuçlarını Açıkladı

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin hazır beton sektörüne yönelik yapmış olduğu araştırma sonuçları açıklandı.

yapi.com.tr/Anıl Kaygusuz



b>Türkiye Hazır Beton Birliği’nin hazır beton sektörüne yönelik yapmış olduğu araştırma sonuçları açıklandı.

Hyatt Regency Oteli’nde 25 Haziran 2007 tarihinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Ferruh Karakule, 2005 yılında 46.3 milyon m3 olan Türkiye’nin hazır beton üretiminin 2006 yılında 70.7 milyon m3’e çıkarak büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini, bu rakamlarla Türkiye’nin İspanya ve İtalya’dan sonra Avrupa’da 3. sırada yer aldığını vurguladı.

Bu durumu Türkiye’nin henüz inşaat sektöründe gelişimini tamamlamamış bir ülke olmasına bağlayan Karakule’nin ardından söz alan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayhan Paksoy ise sektördeki sorunlara değinerek en büyük problemlerden birinin denetimsizlikten doğan haksız rekabet olduğuna dikkat çekti. “Okul servisini ehliyetsiz bir şoföre teslim etmek ne kadar vahim bir durumsa standartlara uygun olmayan beton üretimi de o kadar vahimdir. Betonun bilimsel, teknolojik bir ürün olduğunun anlaşılması şarttır, ancak bu şekilde doğru yapı stoğu oluşturulabilir” şeklinde konuştu. Paksoy, konuyla ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 01.01.2008 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen, firmaların denetime tabi olmadan ve kalite standart belgesine sahip olmadan faaliyet göstermelerini engelleyecek “G Uygunluk Tebliği” ile sektörde pek çok şeyin değişeceğini umduklarını dile getirdi.

Ayhan Paksoy ayrıca, 2005 yılında %31.20 oranında kullanılan C20 beton sınıfı kullanımının 2006 yılında %35.09’a çıktığını vurgulayarak bunun nedenini TOKİ’nin inşaatlarında genellikle bu sınıfın kullanılmasına bağladı. Paksoy tavsiye edilen beton sınıfının ise C30 olduğunun altını çizdi.

Kuruluşundan bu yana güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için standartlara uygun, yüksek dayanım sınıflarında, kaliteli beton kullanımının artması ve tekniğine uygun, doğru beton uygulamalarının yaygınlaşmasını hedefleyen Türkiye Hazır Beton Birliği’nin Türkiye genelinde 400’ün üzerinde firma ile anket ve mülakat tekniği kullanarak yaptığı araştırma, hazır beton üretim miktarını, fabrika sayısını, ülkemizde kullanılan beton cinslerini, istihdam ve araç-ekipmanda son durumu içeriyor. Verilerin AB ülkeleriyle karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği araştırmada ayrıca hazır beton sektörüyle ilgili sorunlar, çözüm önerileri ve değerlendirmeler yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/thbb-arastirma-sonuclarini-acikladi_54321.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!