Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

THY Emlak İşine Girdi

Birkaç çeyrek üst üste zarar açıklayan Türk Hava Yolları, kuruluşu emlak işine girmekte buldu. Türk Hava Yolları ( THY ) ve Emlak Konut GYO , İstanbul Yeni Havalimanı yakınında yeni bir yaşam alanı kurmak üzere yarı yarıya ortaklık kurdu.

yapi.com.tr
THY Emlak İşine Girdi

THY ile Emlak Konut GYO , 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 5 dakika ulaşım mesafesindeki 350 hektar alanda, çoğu konut olmak üzere yeni bir şehrin temellerini atmak üzere anlaşma imzaladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Türk Hava Yolları çalışanının daha etkin, verimli ve mutlu çalışmalarını sağlayacak yaşam alanlarını oluşturmak amacıyla ilk adımı atılan proje; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelerin hayata geçirildiği Arnavutköy bölgesinde kurulacak.

Kazanç yarı yarıya
THY ve Emlak Konut GYO, yeni havalimanı yolu ve Kanal İstanbul güzergahı üzerindeki Arnavutköy ilçesinin Dursunköy mahallesinde proje geliştirecek.

THY’nin gayrimenkul şirketi Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım, 3.6 milyon metrekare büyüklüğündeki arsanın yarısını 312.5 milyon TL+ KDV bedelle satın alacak.

İki şirket, arsa üzerinde etaplar halinde geliştirilecek projelerden elde edilecek net kazancı yarı yarıya paylaşacak.

Emlak Konut’tan sonra THY de bir açıklama yaparak, “Protokol çerçevesinde, Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme AŞ ve Emlak Konut GYO, bahsi geçen arsa üzerinde Türk Hava Yolları ve İştirakleri çalışanlarına yönelik konut projeleri geliştirmeyi planlamaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada havalimanı personeli için büyük bir konut projesi planladığını söylemiş ve “3. havalimanına yakın bir yere personel için 10 bin konut yapıyoruz” demişti. Emlak Konut GYO , Dursunköy arsasını 5 yıl önce satın almıştı.

ETİKETLER: THY emlak GYO
http://www.yapi.com.tr/haberler/thy-emlak-isine-girdi_165987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!