Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ticaret Merkezi Oylamada

İzmir Basmane’de son 10 yılda 5 ayrı mahkeme kararıyla yapımı durdurulan Dünya Ticaret Merkezi (DTM) yapımına olanak sağlamak için taraflar arasında uzlaşmayla hazırlanan imar plan değişikliği, yerel seçimler öncesi toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanacak.

Milliyet Gazetesi
1 Ticaret Merkezi Oylamada

Basmane’de son 10 yılda 5 ayrı mahkeme kararıyla yapımı durdurulan Dünya Ticaret Merkezi (DTM) yapımına olanak sağlamak için taraflar arasında uzlaşmayla hazırlanan imar plan değişikliği, yerel seçimler öncesi toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanacak.

İmar Komisyonu’na sevkedilen plan önergesi mecliste kabul edilirse İzmir’in ‘utanç çukuru’ndan kurtulması için büyük adım atılacak. Önergede, DTM yapımına olanak sağlayan, bölgeyi "Kentsel ve Bölgesel Merkezi İş Alanı (MİA)" ve "Kültürel Tesisler Alanı" olarak belirleyen Büyükşehir Belediye Meclisi, 2003 tarihli kararının İzmir 2. İdare Mahkemesi kararı ve Danıştay onayıyla iptal edildiğine dikkat çekildi. Bölgenin plansız kaldığı vurgulandı. Söz konusu parselin, Kentsel ve Bölgesel MİA ve belediye hizmet alanı (BHZ) olarak belirlenmesine ilişkin 1/5 bin ölçekli plan değişikliği önerildi.

Taraflar arasında uzlaşılan formüle göre, önce belediyenin arazi üzerindeki yüzde 12’lik hissesi, yüzde 30’e çıkacak, eski plandaki "kültürel tesisler alanı" notu kalkacak. "Belediye hizmet alanı" notu eklenerek, plana da kamu yararı işlevi kazandırılacak. İnşaatı yapacak Güçbirliği Holding, başkanlık kapısı 9 Eylül Meydanı’na bakacak şekilde, hissesi oranında Büyükşehir Belediye binası yapacak. Eski plandaki "opera salonu" notu ise yeni planda yer almayacak.

Çakmur, mektupla uyardı

Öte yandan, DTM projesiyle ilgili daha önceki planları, açtığı davalarla iptal ettiren eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, Başkan Aziz Kocaoğlu’na bir uyarı mektubu gönderdi. Çakmur, çözümün yeni formülde değil, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshiyle bu sözleşme uyarınca müteahhit firmaya verilen kat irtifakı tapularının iptali için dava açmak olduğunu söyledi. Çakmur, bunun dışındaki çözümlerin kamu yararına ve hukuku uygun olamayacağını belirterek, yine dava açacağını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ticaret-merkezi-oylamada_66633.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sayın Yüksel Çakmur Ağustos-2009 sonu itibariyle tüm yatırımlarla beraber bu yatırımı da durdurmuştur. İşi olmayanların çözüm için Sayın Yüksel Çakmurun kapısını çalması gerekmektedir, zira iş sahası açılımını o engeliyor. Ama üzülmeyin, bunu sizin iyiliğiniz için yapıyor. Aynen mahkeme kararıyla yıkılan Karşıyaka belediye otoparkını yaparken harcadığı onlarca trilyonu söylediği gibi, her şey İzmirli için, kendim için istiyorsam NAMERTTİM. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!